A Gyűrűk Urában Aragorn szereplőt hogy kell ragozni?
Figyelt kérdés
Mert a könyvben "Aragornt" van írva, de nyelvtanilag az "Aragornot" tűnik helyesebbnek2021. nov. 12. 22:03
1/5 anonim válasza:
Szerintem az Aragornt helyes. Nem tudom pontosan, hogy mi erre a szabály, de az n végű személynevek után sima t ragot szoktunk tenni: Mariannt, Jolánt, Zoltánt.
2/5 anonim válasza:
Miért lenne helyesebb? Az Aragornt a jó, mint a sünt, színt, ciánt, ébent, fotont, kitint.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
Csak azért gondoltam, mert "rn", és az úgy már egy kicsit jobban belegondolva nekem sok volt. De oké, köszi.
2021. nov. 12. 22:15
4/5 anonim válasza:
Aragornt.
Van "rn" pl a Korn zenekar nevében, a Star Trekben a Gorn faj nevében is, ezeket így ragoznám:
A rajongók az tavaszi turnéjuk során idén először láthatják a Kornt.
A gornt az 1967-es, Arena című epizódban láthatjuk, Kirk a faj egy meg nem nevezett egyedével kerül összetűzésbe, ezért az egyszerűség kedvéért a rajongók csak mint "a gorn" emlegetik.
5/5 anonim válasza:
Kern András nevét is úgy ragozzák, hogy “Kernt”. Elég sok találatot kidob rá a Google.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!