Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Összességében melyik e-book...

Összességében melyik e-book olvasót ajánljátok?

Figyelt kérdés

2021. dec. 28. 11:16
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Továbbra is köszönöm az új válaszokat, mindegyik hasznos!

A pdf formátum nem lesz akadály, nem arra használnám. Ncoreról szeretnék könyveket letölteni, ott néztem hogy a legtöbb könyv formátuma epub. Ezeket ha gépen átkonvertálom akkor már a Kindle is fogja tudni kezelni?

Illetve az angolom sem túl acélos, de boldogulok vele, mennyire nehéz ebben az esetben az angol menüs Kindle kezelése szemben a Pocketbook-kal?

2021. dec. 30. 09:44
 12/13 anonim ***** válasza:
Nincs sok érdemi beállítás Kindlen, amiben zavarna az angol. Nem akar veled hosszú mondatokban kommunikálni. A könyv olvasásához igazából elég, ha érted az ikonokat, pl. a könyvön belül az Aa-ra rákattintva kijön a Themes, amiket végigkattintasz, hogy neked milyen sortávolság jó, a Font a betűtípus, betűméret, Layoutban van az elhelyezés (pl. ha vízszintesen fognád), margók, sorköz.... de ezeket mind mutatja rákkattintás után, hogy hogyan változott meg az adott beállítás, és az ikonok is mutatják, hogy mire vonatkozik az adott módosítás. A Kindlenek amúgy van Vocabulary Buildere, én angol nyelvvizsgára úgy készültem fel, hogy letöltöttem szimpatikus angol könyvet, rányomtam a szóra, és kiadta a jelentését, és el is mentette (de ehhez letöltöttem a magyar-angol szótárat, ami ilyen egyéni projekt valakiktől, nem az Amazon saját gyártása). Szóval, szerintem ha már csak pár szót megértesz, az is elég, de anélkül is szerintem simán megy, mert elég logikusak az ikonok. Én is onnan töltök le, amúgy sokszor van mobiban/azw-ben is könyv. Én javasolom a libranetet, most talán ingyen regisztráció van szabadon, csapj le rá (de ha most nincs, gyakran van), ott sokkal több könyv van alapból fent Kindlenek megfelelő formátumban, és ritkán van velük minőségi probléma. Egyébként, vannak online converterek, de szerintem a calibrét töltsd le (van magyarul), abban tudsz simán konvertálni is, illetve lehet kicsit elsőre bonyolultnak tűnik, de semmi extra nincs a programban, én többnyire ott szoktam 3 kattintással konvertálni, ha kellene. Azt viszont kalkuláld bele, hogy néha viszont deformálódhatnak magyar betűk, elveszhetnek írásjelek. Volt olyan 1-1 könyv, ami nagyon zavaró volt, ilyenkor próbáltam máshol újra konvertálgatni. De lehet, hogy az epub verzió is ugyanilyen lenne, ha pdf-ből lett szerkesztve, és nem nézték át, csak mivel én az epubot nem használom, nem tudok róla nyilatkozni. Ettől függetlenül egy-egy ilyen hiba szerintem belefér, többnyire ritkán fordul elő. A Pocketbookot nem ismerem.
2021. dec. 30. 12:03
 13/13 anonim ***** válasza:

"Ncoreról szeretnék könyveket letölteni, ott néztem hogy a legtöbb könyv formátuma epub. Ezeket ha gépen átkonvertálom akkor már a Kindle is fogja tudni kezelni?"

Igen. Én még külön programot sem tartok ilyenbe. Szimplán beírod a google-ba, hogy epub to mobi converter (vagy nyilván amit szeretnél) és lesz egy tucatnyi ingyenes oldal, ami ezzel foglalkozik. Kb fél perc az egész művelet.

"Illetve az angolom sem túl acélos, de boldogulok vele, mennyire nehéz ebben az esetben az angol menüs Kindle kezelése szemben a Pocketbook-kal?"

Bekapcsolod az ebookot, ráböksz egy könyvre és olvasod. Ennyi kb. az egész interakció, amit csinálni fogsz vele. Persze lehet egy csomó mindent állítgatni, de garantálom, hogy semmit sem fogsz gyakran piszkálni, vagy hát leginkább soha. Maximum a fényerőt fogod állítgatni, de ahhoz sem kell angol.

2021. dec. 30. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!