Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Harry Potter kérdés. Harry-t...

Harry Potter kérdés. Harry-t utálta Petunia néni? Vagy szerette, csak nem úgy mint a fiát?

Figyelt kérdés
2021. dec. 21. 19:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

10 - hát, most attól, mert jószívűek alapjáraton, az szerintem nem alapozza meg, hogy ő rájuk akkor nem hatott a horcrux ereje. Plusz elvileg egy szobában aludtak a ház növendékei a Roxfortban, akikkel sokat volt azért órán is pluszba, miért nem szedett pár random ellenséget a Griffendélen belül? Csak a mardekárosokkal voltak összezörrenések.

A fenti szobát nem azért kapta meg Harry, mert hirtelen magukba szálltak volna, hanem mert "The first letter was addressed: Mr H Potter The Cupboard under the stairs. This prompted the Dursleys to allow Harry to move into what had previously been Dudley's second bedroom.[2] Despite the Dursleys' numerous attempts to prevent Harry from accepting the offer, he soon went to Hogwarts." azaz Harrynek küldött roxforti levelek a lépcső alatti részbe voltak címezve, és azt hitték, hogy ha felköltözik, akkor majd nem találják meg. Az iskola megkezdése után meg a varázstárgyait zárták el oda, hogy ne tudja őket használni, amíg ott van, és a pálcával csak akkor tudnak varázsolni, ha ott van kéznél, ráadásul csak egy elvehető-letehető eszköz, tehát szerintem az sem annyira igaz, hogy a pálca kontrollt fejthetett volna ki a varázserejére és ezáltal a benne lévő horcruxra.

Szóval szerintem ez a horcrux-kihatás nagyon erőltetett, de úgyis csak teória, és igazából mindenki úgy szemléli a történetet, ahogy szeretné. Véleményem szerint az egész család egy tipikusan felszínes, magát megjátszó, alapvetően érzelemmentes személyiségekből állt. A fiuk is ha nem az űrlényeket lőtte a gépen, akkor kisebb gyerekeket terrorizált, és az sem volt gond, hogy rossz jegyeket kapott, mert ő volt a szemük fénye. El tudom képzelni, hogy ha Harry nem lett volna varázsló, és semmilyen mágikus háttérrel nem rendelkezik, akkor is kb. hasonlóan bántak volna vele. Lehet, hogy félelemből nem zárják a lépcső alatti raktárba, hanem egy szoba kijárt volna neki alapból, de én nem gondolom, hogy elhalmozták volna szeretettel, mint megtűrt, befogadott gyereket.

2021. dec. 24. 18:57
 12/12 anonim ***** válasza:

11 szerintem nagyon is számít hogy jószívűek voltak mert azért csak mégis ha egy jó embert ér negatív hatás nem fog annyira kifordulni magából mint ha egy rossz embert érne negatív hatás!

a griffendélben is voltak dolgok pl amikor a többi griffendéles kibeszélte őt folyton a háta mögött! (ezt a filmek nem mutatják be) valamint velük nem különösebben váltott ki kapcsolatot

és nem a pálca hanem maga harry tudata mert nem a pálca miatt tudnak varázsolni hanem a pálca egy segítő eszköz! szerintem harry miután megtanult varázsolni a hatása kisebb lett

nem azt mondom hogy szerető család lett volna belőlük viszont erősen frusztráltak voltak

2021. dec. 24. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!