Harry Potter kérdés. Harry-t utálta Petunia néni? Vagy szerette, csak nem úgy mint a fiát?
most elolvastam az élettörténetét, én komolyan megsajnáltam... alapvetően ő semmit nem akar ettől az egész varázslóvilágtól, de egyszerűen nem hagynak békét neki.
6 igen és szerintem mérgezte is őket csak kisebb mértékben
Viszont arról szó van és ki is mondjak hogy a holcrux ilyen hatással van az emberre a film is ki mondja valamint kesobb meg tudjunk hogy ő is az
Valóban van egy ilyen teória, hogy Harry horcrux mivolta mérgezte az embereket, beleértve őket is, de onnantól kezdve, hogy a Roxfortba járt, az év nagy részét ott töltötte, tehát felszabadultak a hatása alól, volt idő kigyógyulni is, amikor meg hazatért nyárra, ugyanolyan szemetek voltak továbbra is vele, mint régen. Szerintem emiatt ez a teória annyira nem áll meg, akár érzékenyebbek voltak erre esetlegesen a mugliságuk miatt, akár nem. A horcruxos teória akkor állná meg számomra a helyét, ha nyaranként hazatérve hirtelen nem lennének vele túl szemetek, hanem fokozatosan lenne egyre jobban minden a megszokott, de nem olvastam ilyet sehol.
Még annyit tennék hozzá a négyes kommentemhez, hogy Petúniánál azt is ki kell emelni, hogy nem voltak alaptalanok a félelmei a mágiától, hiszen szeretett fiát majdnem megölte egy dementor, a testvére meg a férje meghalt, és amúgy is olyan dolgokra voltak képesek, amiket ő nem tudott felfogni. Közben Harry már gyerekként is produkált dolgokat, eleve baljósló volt számára a nagy seb a homlokán, majd amikor levágta a haját, 1 nap alatt visszanövesztette (könyvből emlékszem ilyenekre), meg hasonló dolgok, tehát szerintem Petúniánál az, hogy nem tudott Harryvel jól bánni, gyökerezett egyszer a saját kisebbségi komplexusában gyerekkorából, a féltékenységből, és a félelemből, abból, hogy azért tényleg voltak a mágia miatt körülötte veszélyes és bizarr dolgok, úgy is, hogy ő maga nem volt varázsló. Szóval tényleg lehet sajnálni azért Petúniát. De én továbbra is azt mondom, hogy ettől függetlenül Harrynek elég rossz élete volt náluk (hát bűncselekményi kategória kb., mint a berácsozás, örökös megalázás stb.), úgyhogy azért lehetett volna ezt máshogy is intézni.
8 szerintem ez a teória elég jó mivel ron és hermione nem átlagos emberek hanem a nagyon jószívűek és segítőkészek és még így is nagyon eltudtak fajulni a dolgok! harry-ról ne is beszéljünk
meg ugye a szülők sokkal több időt töltöttek el harry-vel valamint az is közre játszotthat hogy az idő előrehaladtával harry hatása gyengült mivel megtanult varázsolni azaz irányította a saját varázserejét
mert pl idősebb korára meg kapta a srác régi szobáját és nem abban a kis gardróbba aludt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!