Tudnátok nekem ajánlani 12 éves könyvimádó lánynak könyveket??? Lehetőleg sorozatot. Fantasy rajongó - de mindent szeret olvasni
Olvasta már többek között az Olipusz lányai, Narnia, 39 kulcs, Fantázia Birodalom hercegnői, Survival, Gryphony, Spirit Animals sorozatok.
Én már kifogytam az ötletekből :)
Joe Abercrombie: Az első törvény sorozata
Peter V. Brett: Démon-ciklus
Justin Cronin: A szabadulás trilógia
De emellett az ismertebbek közül ott ugye a Trónok Harca, bár nincs befejezve.
Vagy Anne Rice Vampírkrónikák sorozata is remek.
xD igen, a Gryphony meg Fantázia Birodalom hercegnői után a kérdező első törvényt fog olvasni xD
bocsi, nem akartam, de ez annyira vicces
Christopher Paolini: Eragon
Licia Troisi: Sárkánylány
Rachel Hartman: Seraphina
John Flanagan: A vadonjáró tanítványa
Eoin Colfer: Artemis Fowl
Angie Sage: Mágia.
Ez mind fantasy és sorozat. Plusz Arany iránytű, Gyűrűk Ura, ha van hozzá türelme. Gondolom a Harry Potter megvolt már, de ha nem, természetesen azt is ajánlom.
(Én a Trónok Harcát, bár tényleg nagyon jó, még nem feltétlenül ajánlanám 12 évesnek. És Joe Abercombie is határeset. És ha már határeseteknél tartunk a Witcher sorozat is jó, de szintén kicsit idősebbeknek való szerintem.)
Mágikus állatok iskolája
Panthera
Klasszikusok, pl Narnia, Tom Sawyer, Peter Pan
Talán olvashat "komoly" könyveket is, én 10-12 évesen Jules Vernét olvastam, pedig lány vagyok.
Percy Jackson könyvek, Helka trilógia, Lósuttogó akadémia, Nevermoor
Vagy amik nem sorozatok: Végtelen történet, A Babó
Fantasyben mindenképp a Harry Potter, Percí Jackson, Narnia könyveket ajánlom.
Írtad, hogy minden fajtát szeret olvasni, ezért van romantikus, tini könyveket is ajánlok. Ilyen például Egy Zizi naplója. Egy nyolcadik osztályos lányka mindennapjait mutatja be egy illusztrált napló formájában. Én nagyon szerettem gyermekként. Egy kicsit komolyabb, de szeritem nyugodttan olvasható ilyen korban az pedig Leiner Laura: Szent Johanna gimi sorozata, amit 12 éves kortól ajánlott. Ott viszont már a gimnáziumi éveket foglalja magában a könyvek, szintén napló formátumban.
Köszönöm szépen mindenkinek. Megnézem őket
Harry Potter valamiért nem jött be neki - egyenlőre az kimarad
Mágikus Állatok iskoláját már kiolvasta
Zizi naplója szintén nem nagyon kötötte le
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!