Milyen könyvek játszódnak még A Gyűrűk Ura világában?
A Gyűrűk Urát már olvastam.
Most megrendeltem A Babót és A Hobbitot. Milyen könyvek játszódnak még ebben a világban?
"A babó" és "A hobbit" az ugyanaz a könyv, csak az előbbi a régebbi (sokkal rosszabb, és A Gyűrűk Ura fordításával nem egységes) magyar fordítás címe.
Ezen kívül ott van még a Szilmarilok, de azzal vigyázz, ugyanis sokkal kevésbé cselekményes, mint a fent említett két mű, inkább ilyen mitológia gyűjtemény.
Hát nem tom, nekem A babó jobban tetszik, talán azért mert azt olvastam először és azt szoktam meg.
A kérdésre válaszolva, Tolkien sok más írása, legendája is abban a világban játszódik.
De ha nem konkrétan az általa alkotott helyszínre vagy kíváncsi, csak a Gyűrűk Urához hasonló könyveket akarsz olvasni elfekkel, törpökkel, hősökkel, sötét nagyúrral stb, akkor olvasd el bármelyik Gyűrűk Ura-koppintást (pl Terry Brooks Shannara-sorozata).
A szilmarilok szerintem néhol igenis cselekményes! Azonkívül ott van még a Húrin gyermekei, a Beren és Lútheien, a Befejezetlen regék és a többi és a többi...
Tolkien műveine nagy részét egyébként megtalálod molyon:
#4 Én sem mondtam, hogy nem cselekményes, csak kevésbé, mint mondjuk A hobbit, és ez van, akit zavar (engem mondjuk nem, de a kérdezőt nem ismerem).
A kérdezőnek is: a Húrin gyermekei és a Beren és Lúthien olyan művek, amik egy-egy, A szilmarilokban szereplő történetet mesélnek el bővebben, tehát szerintem csak A szilmarilok után érdemes azokat a külön műveket olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!