Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvek játszódnak még...

Milyen könyvek játszódnak még A Gyűrűk Ura világában?

Figyelt kérdés

A Gyűrűk Urát már olvastam.

Most megrendeltem A Babót és A Hobbitot. Milyen könyvek játszódnak még ebben a világban?

2021. nov. 24. 22:00
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom.Én is csak ezeket olvastam.De azt tudom hogy a könyv címe A babó,és a filmé A hobbit.
2021. nov. 24. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:
83%

"A babó" és "A hobbit" az ugyanaz a könyv, csak az előbbi a régebbi (sokkal rosszabb, és A Gyűrűk Ura fordításával nem egységes) magyar fordítás címe.

Ezen kívül ott van még a Szilmarilok, de azzal vigyázz, ugyanis sokkal kevésbé cselekményes, mint a fent említett két mű, inkább ilyen mitológia gyűjtemény.

2021. nov. 24. 22:41
 3/5 anonim ***** válasza:
71%

Hát nem tom, nekem A babó jobban tetszik, talán azért mert azt olvastam először és azt szoktam meg.

A kérdésre válaszolva, Tolkien sok más írása, legendája is abban a világban játszódik.

De ha nem konkrétan az általa alkotott helyszínre vagy kíváncsi, csak a Gyűrűk Urához hasonló könyveket akarsz olvasni elfekkel, törpökkel, hősökkel, sötét nagyúrral stb, akkor olvasd el bármelyik Gyűrűk Ura-koppintást (pl Terry Brooks Shannara-sorozata).

2021. nov. 25. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
53%

A szilmarilok szerintem néhol igenis cselekményes! Azonkívül ott van még a Húrin gyermekei, a Beren és Lútheien, a Befejezetlen regék és a többi és a többi...

Tolkien műveine nagy részét egyébként megtalálod molyon:

[link]

2021. nov. 26. 16:33
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

#4 Én sem mondtam, hogy nem cselekményes, csak kevésbé, mint mondjuk A hobbit, és ez van, akit zavar (engem mondjuk nem, de a kérdezőt nem ismerem).

A kérdezőnek is: a Húrin gyermekei és a Beren és Lúthien olyan művek, amik egy-egy, A szilmarilokban szereplő történetet mesélnek el bővebben, tehát szerintem csak A szilmarilok után érdemes azokat a külön műveket olvasni.

2021. nov. 26. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!