Milyen konyveket olvastok inkabb? Vagy szivesebben?
Van olyan könyv, ahol hozzáad, hogy külföldön játszódik, van olyan, ahol nem.
Imádom Széchenyi Zsigmond vadásznaplóit. Fantasztikusak, elképesztően jó leírása száz évvel ezelőtti tájaknak, népeknek, kultúráknak. Nagyon élvezem, mindenkinek ajánlom, aki olvasás közben utazni szeretne valahová.
Magyar helyszínekkel Móricz Zsigmond nálam abszolút etalon. A történetei ma is játszódhatnának, Ő a kedvenc íróm, nála szerintem kevesen értették meg a nép lelkét, a magyar karaktert :D Ott nem bántja a fülem, ha valakit Róbertnek vagy Istvánnak hívnak, oda az kell.
Főként sci-fit, fantasyt olvasok, ami kiemel a hétköznapokból, felemel, új perspektívát ad.
A fontos nekem, hogy a világ nevekkel, szituációkkal legyen kerek egész, az író "csinálja meg a házifeladatot".
Ha Magyarországon játszódik, akkor pl a kaják, szórakozóhelyek, házak érződjenek valósnak, még akkor is ha te találtad ki őket.
A nevek terén bár realisztikus, hogy minden magyart Zsófinak meg Lacinak hívnak, de egy könyben szerintem érdemesebb ettől tudatosabban elnevezni a szereplőket.
A név írja le a karaktert, adjon hozzá a képhez amit alkotsz róla.
Pl egy mennydörgő hangú, nagydarab férfit pl Tivadarnak vagy Tadeusznak elnevezni szerintem jobb, mint mondjuk Marcinak, mert jobban megmarad az olvasóknak, ha rákersnek 2-3 ilyen névre, csak a te könyved jön ki.
Btw, ismerek mind Tivadart, mind Tadeuszt, aki magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!