Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyi időn belül válaszol...

Mennyi időn belül válaszol egy könyvkiadó?

Figyelt kérdés

Leginkább az Álomgyár Kiadóra lennék kíváncsi. Egy hete küldtem nekik kéziratot. Akik szintén próbálkoztatok náluk, milyen hamar kaptatok visszajelzést? Illetve átlagosan mennyi időt vehet igénybe egy kézirat elbírálása?

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!

2021. okt. 30. 10:40
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Egy ismerősöm, aki kiadónál dolgozik, azt mondta a legtöbb beérkező kéziratot el sem olvassák... landol a kukában, mert 1. sokan küldenek, 2. csak a befutottakal foglalkoznak ebben az ínységes időben.
2021. okt. 30. 10:46
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

1

helyesen: ínséges, nem ínységes.

2021. okt. 30. 10:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem vagyok már kezdő író, ismerem a hagyományos kiadói struktúrát. Ezért írtam, hogy elsősorban az Álomgyárral kapcsolatos tapasztalatok érdekelnek. Nekik ez üzleti vállalkozás, minden profiljukba vágó kéziratot átnéznek. Csak éppen nem mindegy, mennyi idő alatt.
2021. okt. 30. 14:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik nagyon kedves író barátom próbálkozott náluk, a nyár elején küldte be nekik a kéziratot, de a mai napig nem kapott választ. Állítólag a kiadó most nagyon túlvállalta magát, és rengeteg az új könyv, ráadásul gondolom azokat tolják, akik már befutottak náluk. Az írónak azóta már megjelent a könyve egy másik, kisebb kiadónál.
2021. okt. 31. 08:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is Álomgyárhoz szeretnék jelentkezni majd.:)

Megkérdezhetem,hogy milyen kategóriájú regénnyel jelentkeztél?

Egyebként szerintem 3 hónap max.

De ha jónak találnák lehet hamarabb,csak ugye most fent is van az oldalukon,hogy eléggé telített a kiadási lista.

2021. nov. 2. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

1 hülyeséget beszél.

Valóban ritka,hogy egy regényt azonnal jónak találnak,de nem igaz,hogy el sem olvassák.

A szinopszist olvassák el,ha úgy ítélik meg,hogy jó akkor jön a kézirat aztán az első 50 oldal utána a pedig az árajánlat.(amennyiben magánkiadó)

Tehát törekedjetek a kéziraton kívül a szinopszis minőségére is.

Álomgyár konkrétan nyilatkozta is,hogy a szinopszis az első döntő szempont.

2021. nov. 2. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!