Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan tudnám magam motiválni...

Hogyan tudnám magam motiválni az írásra?

Figyelt kérdés
Szeretnék írni egy könyvet, viszont az írásra csak nagyon nehezen szánom rá magam. Hogyan írjak gyakrabban? Illetve írjátok ötleteket, hogy mitől lesz jó egy történet, karakter, stb

2021. okt. 28. 23:23
 1/7 anonim ***** válasza:
74%

Én nekem sokat segít pl az írás elkezdésében egy baromi hosszú és unalmas online tanítási óra. 😂😂 Már amikor még volt ilyen. Mióta nincs online oktatás azóta ha jön az ihlet legyek bárhol leírom. Fontos, hogy én is mobilon írok, mert az mindig nálam van. Egy történet szerintem attól jó ha rendesen ki van dolgozva az amit írsz. Ha iskolai sztori akkor az, ha történelmi regény akkor meg a háttérmúlt, stb. Én személy szerint szeretem a leírásokat is. Nem a több tíz oldalasakat, de jó ha el tudom képzelni, hogy mikor mi hol játszódik. Karaktereknél fontos szerintem, hogy legyenek kidolgozva, érződjön, hogy fontosak a cselekmény alakulásában. Szerintem egy jó karakter az aki fel tud nőni egy egy kihíváshoz, talpraesett és tudja mit miért tesz. De ha nem ilyen hanem mondjuk egy félénk, visszahúzódó akkor is legyenek a tulajdonságai kidolgozva.

Remélem tudtam segíteni. Szerintem ezek a fontosak.

2021. okt. 29. 08:57
 2/7 anonim ***** válasza:
83%

Nem tudom, mennyire segítség ez neked, de nekem az nagyon sokat segített, hogy van három barátom is, akiket érdekel a sztorim, akik miatt megszegem az aranytörvényt "félkész művet senkinek ne mutass meg" (ketten amúgy közülük maguk is írnak). Így, hogy olvassák, adott lendületet.

Olvasd el Stephen Kingtől az Írásrólt, vagy Varga Beától a Siker tintáját.

Valamint ülj le, vágd el magad a külvilágtól (max zene legyen, ha arra írsz) és írj. Nem kell tervezni, csak írj. Az se baj, ha hülyeség. Az se baj, ha két óra múlva kihúzod a regényből (ne dobd ki, ha dolgoztál vele). Csak írj. Kerülj be az írás világába.

Ezeket tudom mondani. :D

2021. okt. 29. 09:14
 3/7 anonim ***** válasza:
71%
Plusz egy szavazat Stephen King: Az írásról-ra. Ráadásul újra kiadták, és így már nem arany áras könyv :)
2021. okt. 29. 10:15
 4/7 anonim ***** válasza:
27%

írni egy könyvet, omg.

te tudod az mit kíván? tehetséget.

az neked van? kaptál kiadótól visszajelzést?

ma ez akkora divat, h. noname emberek sokszor zéró tehetséggel kitalálják, h. írnak egy könyvet.

nem kéne erőltetni... ha akkora talentum lennél, megszállottan írnál, ezek megjelennének, nem blogon, hanem folyóíratokban vagy kiadónál.

így meg azt gondolom, elsősorban presztízskérdés nálad, h. legyen könyved, de mögötte valszeg nincs semmi, se kiugró tehetség, se vasszorgalom, se mély elhivatottság...

egy igazi író sosem írna ki ilyen kérdést a gyakorira.

2021. okt. 29. 10:38
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

#4 azèrt nem kell senkit lelombozni. Attól, hogy esetleg nem jelent meg írása még lehet tehetsége.

Fordítva is lehet igaz :)

2021. okt. 29. 11:31
 6/7 anonim ***** válasza:
85%
Szerinted minden író egyből bestsellert írt? Mindenki volt kezdő. Minden könyvírós kérdés alá oda böfögsz egy ilyet :D Marha okos lehetsz. Ne másokon éld ki a komplexusaidat. Biztos neked sem megy az írás aztán így éled ki magad. Szegény te :(
2021. okt. 29. 17:29
 7/7 anonim ***** válasza:

Én NANOWRIMO-val motiváltam magam, mert elhatároztam, hogy minden megszerezhető kitüntetést megszerzek. Nem lett meg mind, de motivált arra, hogy minden nap írjak legalább egy szót.

Szerintem a zenehallgatás jó ötlet, de nem mindenkinek. Nálam például nem vált be.

Én már csináltam olyat, hogy elhatároztam, hogy akkor én most írni fogok, aztán a kezdeti nehézségek után már csak azért álltam meg, mert túl fáradt voltam.

2021. dec. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!