Mennyi ideig tart megírnotok egy könyvet?
Hát ez sok tényezőtől függ.
Például hogy milyen a könyv. Mert míg egy romantikus fanfictiont össze lehet dobni fél év alatt, addig egy fantasy történetet, ahol a világot is neked kell felépíteni, simán eltarthat 5-10 évig is akár.
Én egy fantasy történetet írok/írtam így csak arról tudok nyilatkozni.
Ha csak az előkészületeket (karakterek, világ kidolgozás, történet szálak stb) vesszük, nekem az tartott olyan 2 és fél évig. Nem akartam siettetni, így nem ezzel foglalkoztam 0-24, szóval csak akkor épült tovább a világ mondjuk amikor eszembe jutott valami. Aztán mire minden vakfoltot kitöltöttem, és a story cselekménye, és úgymond útvonala is megvolt, el is repült az a 2 év.
Ami magát a meg írást illeti. Ez is függ attól hogy hány oldalas a könyv. Én átlag 2500-3000 szavas fejezeteket írtam. Szabadidő és a motivációtól volt függő hogy az a 3000 szó megvolt 2 nap alatt vagy két hétig húzódott. Nagyjából 40-50 fejezett szoktam írni, mire azt tudom mondani hogy igen, ez kész van.
Szóval ha heti 1 fejezettel számolsz, akkor cirka egy-másfél év alatt meglehet írni egy könyvet, ha már megvan a tökéletes alap, és minden ki van dolgozva. De ha menet közben kell kitalálni dolgokat, ha vannak vakfoltok, amikre még nincs megoldás, vagy nincs meg hogy kb merre fog haladni a történet, akkor sokkal tovább tart. Legalábbis nekem biztos.
Szóval kb 4 és fél év alatt megvolt a könyv, egyetem és munka mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!