Kb hány óra elolvasni egy átlagos 300-400oldalas könyvet?
huh hat én a vezércselt (384 oldal) 2 nap alatt, olyan 12 óra alatt olvastam el.
a lehull a leplet (382 oldal) egy hétvége alatt, kb. 10 óra alatt.
de volt egy komolyabb könyv, az Elit alakulat (második világháborús, 464 oldal) két hétben telt, ameddig elolvastam, mondjuk ott emésztenem kellett a dolgokat, mert kicsit durvább volt a téma, mint a másik kettőben.
Egy könyv esetében nem az oldalak száma a mérvadó, hanem a könyv beltartalma, annak irodalmi mélysége, magának a könyvnek a mérete, a betűszedet nagysága és az oldaltörések. Volt olyan 200 oldalas könyv, amit 3 óra hossza alatt elolvastam. Pedig úgy olvasok, ahogy írod. Lassan, minden mondatot értelmezve.
Jelenleg Tolsztoj: Háború és béke c. könyvét olvasom. Két kötet. Egy-egy kötet 830 oldal. Az I.kötetet egy hónap alatt sikerült elolvasnom, igaz, csak estefelé tudok hozzákezdeni. Tegnap kezdtem a II. kötetet.
Könyve válogatja.
Ha apró betűs, nagy alakú, és még a sztori is dög unalom, akkor 100 órába is beletelik. Nálam pl szent Péter esernyője a maga kevesebb mint 300 oldalával több mint 70 óra volt.
Viszont ha a könyv szellősen nyomtatott, vagy letehetetlenül jó a története, akár pár óra alatt is megvagy vele.
Ez nálam Darren Shan Démonvilág sorozata volt, aminek 10*300 oldalát kevesebb mint 15 óra alatt feléltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!