Mi a véleményetek? Szerintetek rasszista a Kerekmese "Tomi családja" című meséje?
Figyelt kérdés
A minap olvastam, hogy a kiadó eme videó tartalma miatt felmondta velük a szerződést, pedig készültek kiadni 3 egyéb meséjüket - melyek tartalmukban nem rasszisták.#tomimese
2021. szept. 24. 22:17
1/10 anonim válasza:
Igen, direkt megnéztem, hát szerintem is túltolták és lehetett volna kicsit visszafogottabb, manapság már nem lehet ilyeneket csinálni, kilencvenes években simán belefért volna.
2/10 A kérdező kommentje:
Ó igen, azok a szép kilencvenes évek.... amikor még nem ítélték el a tanárokat akik megnevelték a gyereket stb.
Én is egy kicsit meglepődtem amikor láttam, de belegondolva semmi valótlan nincs benne.
2021. szept. 24. 22:45
3/10 anonim válasza:
Nem tudom. A rész nézése közben én egy rasszra sem asszociáltam. Szerintem inkább az a rasszista, aki így tette. Gondolom az álfelháborodásával kompenzál.
4/10 anonim válasza:
Annyi eszük azért lehetne, hogy 2021-ben ez már nem menő, egyértelmű, hogy romák a figurák, még a börszinük is más és az az akcentus is egyértelmű.
5/10 anonim válasza:
A romák nem egy másik rassz.
Tehát aki roma, annak kötelezően kell, hogy akcentusa legyen és a magyaroknak nincs akcentusa?
Csak mert én pl. magyar vagyok, de budapesti ismerőseim szokták mondani, hogy van akcentusom.
A bőrszínük pedig kicsit sem volt romás.
Mindenesetre egy laza Mónika show epizódban össze lehet szedni magyar és tök így beszélő egyéneket.
6/10 anonim válasza:
Raaszistának nem gondolnám, de hogy nem épeszű a készítője, az szent. :D
7/10 anonim válasza:
7-es, a nők számodra alantas létformák? Nem csoda, hogy egy nő sem akar téged.
8/10 anonim válasza:
Na, most megnéztem. Egyáltalán nem rasszista, sehol sincs ott, hogy a másik család roma származású lenne. Amúgy meg a történet arról szól, hogy a gyerek rájön, az eredeti családjában milyen jó dolga volt. Még akkor is, ha néha házimunkát kellett végeznie.
9/10 anonim válasza:
Igazából az egész kerekmese úgy borzalmas ahogy van, semmi szükség rá, hogy nyomtatásban is megjelenjen.
10/10 anonim válasza:
Megnéztem. Azton túl, hogy kreétn, és szerintem nem is gyerekek a célközönsége, semmit nem találok benne. Ja, az animáció és a szinkron igénytelen. Szerintem egy poénra vett komolytalan darab, aminek nem a gyerekek a célközönsége. Az, hogy cigányok lennének benne, én észre sem vettem. Mindkét karakter úgy beszél, mint az erdélyi barátaim, egyáltalán nem cigányosan. És egyébként meg nem is elég barnák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!