Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az Abigél folytatását elképzel...

Az Abigél folytatását elképzelitek így?

Figyelt kérdés
Reformátusként utálom a Matula bigott, képmutató mentalitását. A gyerekektől elvettek mindent és hülye zsoltárokat kellett magolniuk amiknek értelmük nincs meg idézeteket meg Kalvint imádták. De a gyerekektől keresek voltak elvenni a rúzst és balvanyimadoknak tenni őket. Én sose mentem volna abba a orotenstans iskolába hiába hogy kálvinista vagyok. Azt a szintű képmutatást ami ott volt nem bírom elviselni. Ha ott lettem volna megmutattam volna nekik hogy nem az a kereszténység ahogy ők csinaltak.
2021. szept. 8. 02:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
93%

Te, figyu, melyik könyvet olvastad? Lehet, hogy két verziót adtak ki, és azért nem értjük egymást?

Ginának alapból nem volt vallási neveltetése, állami iskolába járt, tehát új szabályokhoz kellett volna alkalmazkodnia akármilyen egyházba csöppen.

Elég fura elképzeléseid vannak a katolikus vallásról (mondom én, katolikusként), ha te tudnád, hogy itt mik mennek... Na, ezért távolodtam el én is az egyháztól.

2021. szept. 8. 20:26
 22/35 A kérdező kommentje:
Az apja katolikus volt és írja a könyv hogy Minő nénivel meg Ferivel járt miséken. Azért nem tudta a református zsoltárt meg hogy mikor kell felállni leülni mert nem járt ott. Írja a könyv hogy Gina nem tudott figyelni az istentiszteletre mert a többit figyelte mikor ül meg áll fel. Én azért szégyellném magam. Református vagyok és arra a szintre nem süllyednek hogy a saját vallásom szokásait ne ismerjem.
2021. szept. 8. 23:40
 23/35 anonim ***** válasza:
96%

Gina református volt, az anyja után. Katolikusként nem hiszem, hogy felvették volna egy református iskolába. Mivel az anyja korán meghalt, a katolikus apai ág nem fordított rá külön figyelmet.

De azért ugye tudod, hogy még mindíg egy könyvről beszélgetünk, aminek van egy írónője (nem is akárki), aki így képzelte el Ginát.

A jellemfejlődése miatt fontos volt, hogy legyenek nehézségek, hogy az elkényeztetett pesti lányból egy letisztultabb jellemű valaki legyen a végén. Alkalmazkodnia kellett egy új környezethez, új szabályokhoz, és egy új, zártabb, összeszokottabb közösséghez.

Különben kövezz meg, de úgy, hogy felnőtt fejjel szabad akaratomból első áldoztam, és bérmálkoztam, azért igencsak koncentrálnom kéne már egy misén, hogy mikor merre és mit kell csinálni.

2021. szept. 8. 23:55
 24/35 A kérdező kommentje:

Nem sokat koptathattad a szőnyeget a templomban vagy a padot. Én már 1 éve nem voltam református templomban de azért van énekeskönyvem és a feliratok meg tudom keresni az éneket, tudom ha bemegyünk megállunk imádkozni és aztán a többivel eggyütt állunk meg ülünk. Egyebet nem kell csinálni egy protenstáns templomban. Meg a katolikusba meg az ortodox a is tudok keresztet vetni pedig az 2 féleképpen van akkor a református az semmi.

Gina egy elkényeztetett lány volt, én is el lettem kényeztette az biztos. És tudom hogy nekem nem tenne jót egy ilyen Matula. Ahogy magamat elnézem 1 hét után kikerülnek, König nem vinné haza.

2021. szept. 9. 00:36
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert a hozzád hasonló álszent(eskedők) és a politikai belső elit képmutatása elvette a kedvemet tőle.

Attól függetlenül tudom a legfontosabb imákat, énekeket, és a Hozsanna-ban is megtalálom amit akarok. De nem ez a legfőbb "érdemem"

Nagy dolog, én is jártam már más templomokban is, sőt még zsinagógában is, mégsem állítom, hogy jobban tudok mindent, mint mások.

Ki-ki csinálja a dolgát a saját hite szerint, vagy akár hitetlenül, attól még lehet jó ember.

Oké, ismét mondom, könyv (!), ha Szabó Magda szerint Gina piros pöttyös elefánt lenne, akkor most mindenki tudná, hogy Gina egy piros pöttyös elefánt volt.

Őt úgy alkották neg, hogy ő egy elkényeztetett regény alak.

A te elkényeztetésed a szüleid "hibája", a következményei is őket fogják érinteni, engem nem igazán izgat.

Szabó Magda sokat merített a saját iskolás éveiből, de akkoriban más volt a hozáállás ezekhez a dolgokhoz, a diák ha tetszett ha nem alkalmazkodott.

Nem mondom, hogy nem volt előnye, mert akkor még volt tekintélyük a tanároknak.

2021. szept. 9. 00:52
 26/35 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a történetnek teljesen más folytatása lenne. Fantázia szülte a művet, de a történelmi háttér valós. Akkor mi se feledkezzünk meg erről.

Bár csak kevesen tudták, az egyik lány zsidó származású volt köztünk. A neve nem jut eszembe, de ő is kapott hamis papírokat. Énekórán nagyon feldobott volt. A tanárnő rá is szólt. Ő meg a jókedvét azzal indokolta, hogy életben marad.

Königről nem lehet tudni, hogy ő is zsidó vagy sváb származású. A háború után egyik sem volt szerencsés.

A kommunista hatalomátvétel nem sokkal a háború után történt. Az egyházi iskolákat, rendeket felszámolták, a szerzeteseket, apácákat szétkergették. Sok pap került börtönbe, valós indok nélkül.

Könignek is új szakmát kell választania, mert a latin tanítás is megszűnt, orosz lépett a helyébe.

A főszereplőnek a hamis papírjai igazán semmire sem voltak jók. A zűrzavaros hetekben még élhetett Makó Anna néven, de egy életen át kizárt.

Mivel a tábornok papa Horthy katonája volt, és aligha munkás-paraszt származású, ez a lányára nézve Rákosi alatt nagyon nagy hátrányt jelenthetett.

Ha mégis Makó Anna tudott maradni, akkor esetleg szövőnő lett belőle. Gyári munkás. Eredeti nevén is alighanem ez a sorsa. Makó Annaként esetleg még tovább tanulhatott állami gimnáziumban, esetleg melós lányként valami semmire sem jó főiskolára is bejuthatott, és vitte valamire. A Georgina név önmagában gyanússá teszi, nem is kell tudni, kiféle-miféle.

Picit kavarom az időket, bocs. Nem írom át.

2021. szept. 9. 07:36
 27/35 anonim ***** válasza:
94%

#26 semmi gond, aki akarta így is értette.

Teljesem mindegy mit írunk, neki a Matulával baja van, mert elvették a rúzst Ginától, és ezért az igazgatónak meg az ápoló testvérnek a pokol kínzó tűzén kell égnie.

Csak mondom kérdező (ha már minden áron képzelt iskola ellen akarsz harcba szállni), de a Roxforban Harry-t minden évben meg akarták gyilkolni, az igazgató visszatartott infókat, amik fontosak lettek volna, és egy időben kiközösítették Harry-t, mert azt terjesztették, hogy hazudik. Ja, és voltak szabályok is. Ráadásul Harry semmit sem tudott az egész varázs dologról, mert a nagynénjéék semmit nem mondtak neki...

2021. szept. 9. 08:00
 28/35 anonim ***** válasza:
95%

26-os, igazából három zsidó származású lány volt az iskolában, de csak az egyikük, Bánki Anna volt Gina osztálytársnője.

Amit leírtál, azzal teljesen egyet tudok érteni. De írhatsz a kérdezőnek akármit, ő szemellenzős.

2021. szept. 9. 08:39
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Még egy dolog: a tábirnok NEM halt meg. Sőt, valószínüleg meg sem sebesült.

Halottat nem lehet zsarolni.

Georgina elrablásának csak addig van értelme, amíg a papa döntésre kényszeríthető. A haza vagy a lánya fonrosabb. Az egész történetnek ez a lényege.

2021. szept. 9. 10:03
 30/35 A kérdező kommentje:
Utolsó, lehet benne valami. Igaz a könyv azt írja hogy Abigél azt írja Ginának hogy meghalt az apja. De úgy van ahogy mondod, ha meghalt volna akkor nem lehetett volna zsarolni és akkor Ginát nem kellett volna megszöktessék Kuncz hadnagy elől. Csak nem értem miért írja a könyv hogy meghalt az apja? Vagy lehet elvitték fogoly táborba ahol eltűnt és azt hitték meghalt.
2021. szept. 9. 17:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!