Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az Abigél folytatását elképzel...

Az Abigél folytatását elképzelitek így?

Figyelt kérdés
Reformátusként utálom a Matula bigott, képmutató mentalitását. A gyerekektől elvettek mindent és hülye zsoltárokat kellett magolniuk amiknek értelmük nincs meg idézeteket meg Kalvint imádták. De a gyerekektől keresek voltak elvenni a rúzst és balvanyimadoknak tenni őket. Én sose mentem volna abba a orotenstans iskolába hiába hogy kálvinista vagyok. Azt a szintű képmutatást ami ott volt nem bírom elviselni. Ha ott lettem volna megmutattam volna nekik hogy nem az a kereszténység ahogy ők csinaltak.
2021. szept. 8. 02:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
70%
Előttem már mindent leírtak, így csak annyival egészíteném ki, hogy rég olvastam ilyen nevetséges hülyeséget.
2021. szept. 8. 12:21
 12/35 A kérdező kommentje:
Ha belegondoltok nem hülyeség. Én a regény folytatásának istenként igazságot szolgáltatnék. Megbüntetném az igazgatót meg az apolotestvert. És a katolikus vallás reális mert Gina hamis neve Makó Anna és Római Katolikus vallású. Biza.
2021. szept. 8. 16:49
 13/35 anonim ***** válasza:
92%

Az egészből semmit, de semmit nem értettél meg. Kár, mert nagyon jó könyv. Nem a legkiemelkedőbb műve Szabó Magdának, de nálunk a legismertebb (A tévéfilm miatt). Az ajtó szerintem sokkal fajsúlyosabb.

Az igazgató és ápolótestvér nem vétett ellene.

A diktátumnak kétségkívül vannak árnyoldalai, de sok erénye is.

A baj akkor van csak, amikor az előbbi embertelenségbe fordul.

2021. szept. 8. 16:59
 14/35 anonim ***** válasza:
96%

Na jó, fussunk neki.

Makó Anna a regényben egy valós, Gina korabeli lány, valós iratokkal, tehát nem Gina katolikus, hanem egy katolikus lány iratait adták neki oda, hogy tovább tudják bújtatni.

Eközben az "igazi" matulás egyenruhában, izgatottan utazik a rokonaihoz.

Abból kiindulva, hogy egy Isten van (már ha hisz benne az ember) nem neked a hatásköröd eldönteni, hogy mi az igaz vallás, ergo milyen jogon büntetnél meg bárkit is, mert adott kor és hite alapján, a legjobb tudása szerint járt el?

Ez még egy regény fantázia világában is nagyon "vad".

Az igazgató még a világi hatalommal is szembe szállt, és nem adta ki Ginát, akir rábíztak, kockáztatva, hogy bajba kerül.

Az ápolótestvér meg a házirend által tiltott csempészárú rejtegetését árulta el, alkalmazkodva a szabályokhoz, és nem dőlt össze tőle a világ.

Mondhatni ez kellett ahhoz, hogy az igazgató büntibe vághassa Ginát, megakadályozva, hogy séta közben akár elrabolják.

Tényleg olvasd el még egyszer, szívesen segítünk a szöveg értelmezésben. Már csak a regény kedvéért is.

2021. szept. 8. 17:26
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Sokszor felülnek az emberek a szövegnek, és nem gondolnak azok mögött húzódó jelentésekre.

Amikor Kuncz Ferinek azt mondja, hogy Vitay Georgina fogoly, pontosan tudta, hogy ez messze túlmutat azon, hogy a púderért és hasonlókért büntesse meg. Valószínű, hogy az idegen megjelenése nélkül is szigorúan ítélkezett volna, de hogy nem hagyhatja el az épületet, határozottan a lány védelmét jelentette.

A tábornok pontosan megosztotta vele a gondját, és tudta, hogy a feltűnően sok érdeklődés valami alattomos dolog előkészülete a HAZA ellen, a tábornok és lánya felhasználásával.

2021. szept. 8. 17:33
 16/35 TR75 ***** válasza:
69%
Rég olvastam ilyen szórakoztató agymenést :-D
2021. szept. 8. 19:36
 17/35 A kérdező kommentje:
Védjük a bigott református igazgatót. Vitayt mindig megalázták és az osztálytársai is kiközösítés meg mellőzve volt mert nem ismerte a zsoltárokat meg nem tudta a bibliai idézeteket. Nem azon múlik a hit hogy ismered a református zsoltárokat amiket ki tudja honnan találnak ki meg idézni a Biiából. Gina katolikus misejere járt és a katolikus iskolába jobban tudott volna érvényesülni.
2021. szept. 8. 19:44
 18/35 anonim ***** válasza:
78%

17. Kár volt kiírnod ezt az egészet. A történeted egy hagymázos lázálom.

És el sem gondolkodol azon, hogy más igazság is lehet a tiedén kívül.

2021. szept. 8. 19:55
 19/35 anonim ***** válasza:
85%

Pont Gina volt az, aki az elején pökhendin és bunkón viselkedett. Az osztálytársai szívesen fogadták, megosztották vele a játékaikat, tréfáikat, Abigélt, de ő mindenkit lenézett, gyerekesnek tartott, mert ő a maga tizenpár évével meg rohadtul felnőttnek hitte magát. Aztán a hülyesége miatt visszanyalt a fagyi párszor.

Nem alázták meg az órákon, erről egy szó sincs a könyvben, sem a filmben. Egyszerűen elvárták tőle azt, amit minden Matulás diáktól. Ahogy gondolom tőled is elvárják az iskolában, hogy tartsd be a házirendet és a játékszabályokat.

Akkoriban ilyenek voltak a bentlakásos iskolák, nem volt divat visszaszólni a tanárnak (egyből ki is rúgták volna az illetőt), pláne nem nekimenni és megrugdosni. A tanárnak tekintélye volt, nem úgy, mint sajnos ma. Az iskolák a fegyelemre neveltek, a hazaszeretetre és persze mai ésszel néhol túl szigorúnak hatnak, de ez az akkori kor volt.

Még minket is fogtak a tanárok, amiért a mai napig hálás vagyok nem egy volt oktatómnak. Mert bizony, zűrös középiskolai osztály volt a miénk.

Nyugodtan kötekedhetsz, meg hisztizhetsz itt, de látszik, hogy egyrészt utálod a könyvet, másrészt nem érted meg a mondanivalóját. Csak nem téged is kissé szigorúbban fognak odahaza anyukáék? Vagy pont az a bajod, hogy nincs póráz, és azt csinálsz, amit akarsz, mint minden mai fiatal.

Be lehetne fejezni a rinyát, kislány, mert nincs igazad!

2021. szept. 8. 20:00
 20/35 anonim ***** válasza:
78%
18-as, hagyd! Az ilyennel nem érdemes leállni, mert lenyom az egójával. Tudod, nem látja a fától az erdőt.
2021. szept. 8. 20:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!