Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan tartjátok rendben a...

Hogyan tartjátok rendben a könyveitek?

Figyelt kérdés
Például hogy megtartsa a minőségét abban a formába ahogy vetted.
2021. aug. 8. 22:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

evek soran igy is - ugy is kopni fog a konyv borito, a sok fogdosas, pakolaszas stb miatt. ez elkerulhetetlen. esetleg tudsz ra nagyon vigyazni, hogy ne annyira menjen tonkre (pl szakadas , stb) .

en ezt ugy oldom meg, hogy a szobamban van egy nagy konyvespolc, teli is van konyvekkel. rendszeresen portalanitom es torlom a szekrenyt is, konyveket szaraz torlokendovel attorlom, illetve ha kezbe is veszem a konyveket, vigyazok ra ,hogy nehogy megtepjem egy hirtelen mozdulattal, vagy nehogy leejtsem

2021. aug. 9. 11:54
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyára mindenkinek használódnak a könyvei az évek során. Ezek is olyanok mint egy ruha/telefon/stb. Ha használjuk tönkremennek, sérülnek. Nálam a könyvek a szobámban egy könyvespolcon vannak amit rendszeresen takarítok és porolok. A könyveket is. Próbálok minél jobban vigyázni rájuk. Nem leenni és elszakítani. Persze ezek is vannak, hogy megtörténnek. Szerintem máshogy nem nagyon lehet vigyázni rájuk, mert ha olvassuk őket akkor használva vannak amit pedig használunk az egy idő után károsodhat.
2021. aug. 9. 11:59
 3/15 A kérdező kommentje:
Értem. Mend mind a kettő kommentre a zöld kéz. Köszi.
2021. aug. 9. 12:44
 4/15 anonim ***** válasza:
Fektetve tárolom őket, árnyékos, jól szellőző helyen. A fektetés azért jó, mert nem deformálódik el a könyv. Az árnyék azért fontos, mert a nap kiszívja a borító színét, a lapok pedig megsárgulnak tőle. A szellőztetés pedig a penészedés megelőzésére van. Általában hetente vagy kéthetente le is portalanítom őket meg a polcot is.
2021. aug. 9. 19:45
 5/15 anonim ***** válasza:
0%
Én a könyvet arra használom, hogy olvassam, nem pedig arra, hogy kiállítási tárgyként kezeljem. Csak a félművelteknek kell a látszat miatt a könyv.
2021. aug. 10. 20:13
 6/15 A kérdező kommentje:
5ös, bizonyára te is eldobod a könyvet miután kiolvastad🤣
2021. aug. 10. 21:19
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Ne csüggedj, majd ha olvasni is kezded a könyveket nézegetés helyett, akkor majd érthetőbben ki fogod tudni fejezni magad, esetleg a vesszők használatáról is fogalmad lesz. :)
2021. aug. 10. 22:22
 8/15 anonim ***** válasza:
36%

#5 mar megbocsass, de mi az, hogy "felmuvelteknek a latszat miatt kell a konyv"?

nem azert van konyvespolc a szobamban, hogy "menozzek" vele milyen sok konyvem van/olvastam oket. amugy sem dicsekszem senkinek sem vele, ha jon hozzank valaki akkor sem viszem be a szobamba, hogy "na nezd csak mennyi konyvem van, mit szolsz hozza" .

tudod, vannak akiknek valoban ertek a konyv, ugyanis azon kivul, hogy fizet erte, olvassa is, odaadhatja masoknak is (baratok, rokonok) , fakat vagnak ki azert, hogy a konyveket elkeszithessek, de ennek ellenere vannak akik eldobjak es szetszaggatjak oket. ne haragudj, de azon kivul, hogy fakat pusztitanak ki a konyvgyartas celjabol, az oldalak nyomtatasarol nem is beszelve, illetve rengeteg munkat ol bele maga az iro is, aki azt hiszem erdemel annyi tisztelet egy konyviras utan, hogy utana nem dobod odebb az adott konyvet, hanem vigyazol ra, meg ha nem is kell, akkor is vigyazol ra es odaadod masnak vagy esetleg eladod. arrol nem is beszelve, hogy renegeteget lehet muvelodni konyvekbol, rettentoen fejlodik a szokincsed, es meg sorolhatnam de felesleges. aki nem becsuli az ilyen ertekeket, azoknak en konyvet sem adnek a kezebe.

nyugodtan le lehet pontozni, kicsit sem erdekel. a velemenyem elmondtam, es megnyugtat a tudat, hogy legalabb leirhattam amit errol gondolok.

nem vitazni akarok, de eleg felhaborito a gondolkodasmodod. en peldaul akarhanyszor ranezek a konyvespolcomra, ahol ott sorakoznak a kedvenc koteteim, mindig mosolyt csal az arcomra, es az ilyen kis dolgokat en semmiert sem dobnam el. magam miatt, a sajat oromom miatt vannak konyveim, nem pedig azert, hogy "menozzek" vele masoknak.

#1-es voltam

2021. aug. 10. 23:42
 9/15 anonim ***** válasza:

Fura, hogy te már a második ember vagy, aki szerint az olyan ember, aki nem csak nézegeti a polcon a könyvet, hanem el is OLVASSA, az egy utolsó barbár.

Azért csak kibújik a szög a zsákból...

2021. aug. 11. 00:04
 10/15 A kérdező kommentje:

9es szerintem inkább aludj rá és kevesebb alkohol után gondolkozz utána el rajta logikusan...

Ha megveszed, kiolvasod akkor nem akarod megtartani az eredeti formájában? Mert pl ha hagyod tönkremenni utána az is téged minősitene.

2021. aug. 11. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!