Melyik kötelező olvasmány tetszett a legjobban?
Árvácska. Nyolcadikban olvastuk, mivel megnéztük hozzá a filmet, a tanárnőt nem érdekelte elolvassul-e vagy sem, de ez volt az egyetlen kötelező olvasmány, amit magamtól ültem le elolvasni. Egyébként a Pál utcai fiúkkal és a Kincskereső kisködmönnel sem volt bajom.
Amit nagyon utáltam, az az Antigoné és a Szent Péter esernyője volt, ezeket végig se voltam hajlandó olvasni.
Tüskevár
A Pál utcai fiúk
Egri csillagok
Az aranyember
Robinson Crusoe
A kőszívű ember fiai
Amit rühellek a mai napig:
Kincskereső kisködmön
Légy jó mindhalálig
Nekünk magyar fakultáción volt kötelező az Üvöltő szelek. Az volt a kedvencem. De, hogy olyat is mondjak, ami nem csak fatos kötelező, hanem alap tantervben is az, a Csongor és Tünde tetszett a legjobban.
Nekem alapvetően a legtöbb kötelező tetszett egyébként. Talán az Egri csillagok és a Légy jó mindhalálig állt tőlem kicsit távolabb.
A felsoroltak közül az Egri csillagok, vagy A Pál utcai fiúk.
Ha pedig az irodalom faktos kötelezőket is tekintve nézem akkor lenne erre egy rangsorom.
1. A legyek ura
2. Bovaryné
3. A Pál utcai fiúk
4. Egri csillagok
5. Üvöltő szelek
És a legutáltabbakra is van rangsorom, ha érdekel valakit:
1. Kincskereső kisködmön
2. Az arany virágcserép
3. Toldi estéje
4. Candide
5. a legtöbb dráma (kivéve talán az Antigoné, és még egy pár)
Nekem A Pál utcai fiúk volt a kedvenc kötelező olvasmányom. Két nap alatt kiolvastam, viszont a végén nagyon sírtam. :(
A Kincskereső kisködmön és az Egri csillagok című műveket is szerettem.
A kőszívű ember fiai viszont nekem nem tetszett.
Nekem az Időfutár.
De a Panthera 1,2,3,4-et is ajánlom.(főleg 10 év körülieknek)
Sajnos ezek nem kötelező olvasmányok.
PÁL UTCAIIII
Azt naon szerettem❤❤ Geréb és Boka volt a szerelmem.
Jah meg a VUK is tetszett❤🦊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!