Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak én utálom Cortezt? (az...

Csak én utálom Cortezt? (az szjg-ből)

Figyelt kérdés

Mármint, régen, olyan 11 éves koromban imádtam, amikor olvastam a könyve(ke)t, most viszont újraolvastam, és pfúúú, de felidegesít. Semmi normális személyisége, full sértődékeny, ok nélkül hisztizik, túlreagálja a dolgokat, teljesen azt hiszi, körülötte forog a világ, idegesítően tökéletesnek van beállítva...

Rendesen lekevertem volna neki jónéhányszor.

Ott van pl az ötödik részben az a halloween-es konfliktusa Renivel (a francia barátos sztori), és egészen egyszerűen felb*ssza az agyam, hogy amúgy ő full úgy nyomult rá Renire, hogy tudomása szerint neki barátja van, konkrétan sajátjaként kezelte, Reni nem is ellenkezett kb semmit, és b*szki tényleg Corteznek áll még feljebb, hogy “inkább kitalálsz egy barátot, mint hogy nemet mondj nekem”?

Miért, miért... MIÉRT????

(Miért gondolja amúgy h neki mindig mindenhez mindenképp köze van?)

Szóval, nektek mi a véleményetek?

2021. máj. 19. 19:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
96%
Introvertált csajként mondom, hogy nekem Arnold sokkal jobban bejönne, mint Cortez. (Igen, még az utolsó könyv után is!) Arnold lett tipikusan rosszfiúként beállítva azért, hogy Cortez jobb színben tűnjön fel, pedig Cortez is van olyan bunkó meg önző, sőt. Engem mindig is nagyon irritált, ahogy flegmán beszól a tanároknak meg beadja üresen a dolgozatait és ez van beállítva annak, hogy hú de menő.
2021. jún. 8. 19:15
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
11# nyilván nem mindenki ugyanolyan , az introvertáltak közül sem. De egy fiatal naiva inkább a Cortez típust preferálná , míg az Arnold típus a frindzoneba menne .
2021. jún. 8. 19:32
 13/16 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem Cortez igenis jó.

Persze vannak hibái. Semmivel sem különb Reninél, hasonlóképp vak. Csak az a gond, hogy erre Arnold rámegy. Reni nem mer szólni Cortezhez, mert látja a gimnáziumi hierarchia adta különbséget. Arnold nagyon jó barátja, mert az elsők közt van aki szóba áll vele, és segít neki. De az első.pillanattól tudja, hogy esélye sincs Reninél. Mégis reménykedik, vagy ha reménykedni nem is reménykedik kihasználja azt a helyzetet, hogy Reni nem mer beszélni Cortezzel.

A Cortez és Viki kapcsolat létre sem jön, ha Arnold nem köp bele a levesbe. Ugye ott van az, hogy a Reni lebetegszik, és Cortez elkéretőzik rajzr szakkörről, és könyvet visz neklki, Reni meg oda akarja adni Corteznek a házi dolgozotot, mert tudja, hogy magától nem fogja megírni. Cortez meg akarja mutatni az új csapattagot, és pont akkor jön Arnold, és kiakad azon hogy Cortez ott van. Cortez jogosan felháborodott Neményi arrogáns stílusán, és elment. Reni meg nem tudott mit kezdeni az egésszel. Cortez erre vonatkozó válasza volt Viki. Ha neked jó Neményi is, akkor nekem jó Viki elv volt ez. Ha Vikit nézem kihasználták, de a bunkó, és az attól vagyok menő, hogy másokat bántok stílusa miatt kellőképpen megérdemelte.

Arnoldot azért utálják, mert befolyásolja Renit. Ő beszéli be Reninek, hogy Cortez bunkó, és igen, előfordulhat hogy valaki szimpla haverságból vállal rajzszakkört, csakhogy Reni meg ne bukjon.

Arnold végig csak keresztbe tett Reni és Cortez boldogulásában, és Corteznek esélye sem lett volna addig segíteni magán és Renin, amíg Arnold a képben van. Hiszen Arnold és Reni szülei túlságosan egy oldalon állnak.

Vikit meg dobhatta volna?? Igen. Azután még biztos, hogy megtörtént a "nembeszélünkróla" szilveszter, de nem tette, mert nem érte el Renit. Ezzel azt a következtetést vonta le, hogy Reni magasról tesz erre az egészre. A motorrozásnál viszont dobta Vikit, csak erről Reni nem tudott. Többek közt Arnold miatt. Szerintem egyikőjüket sem kell félteni.

De Arnoldot akkor is unszimaptikus embernek találom még Cortezre a rosszindulatot nem lehet ráhúzni.

Vak? Na az biztos. Nem különb Reninél. De nem vesz Reni ügyei ellen, még Arnold két teljes éven keresztül becsmérli Cortezt, és utána meg azért nem ír Reninek, mert nem bírja elviselni a gondolatot, hogy együtt vannak. Nem túl emberséges ember na. Ez van.

Jerome- miatt meg azért akad ki, mert Reni mellől végre elment a mindent hátráltató magát elképesztő okosnak képzelő rivális Arnold, és gondolta, hogy szabad a pálya, meg ő is dobta Vikit, tehát nincs semminek semmi akadálya de ebbe meg keresztbe tesz a kitalált párizsi lamour.

Itt is mindjettô hibázott. De ezt azért Cortez utólag burkoltan elismeri. ( Hetedik rész amikor filmzenék Corteznêl és jönnek Ricsiék is, mert C nagyszülei nincsenek otthon.)

Szerintem nem kell leszólni Cortezt. Arnoldot meg imádni, mert ez nem feltétlenül véletlen íródott úgy ahogy egyeseknek tetszik.

És igenis a Cortez típusú srác szerintem is minden tizenéves lány álma. Pont. Ennyi. Ez az én véleményem. 😀

2021. okt. 31. 23:12
 14/16 anonim ***** válasza:
85%
Bocsi a mennyiségét meg a helyesírási hibákért, de még így is eleget veszkődtem a telefonnal, hogy azt írja amit akarok. 😅😅😄🤣
2021. okt. 31. 23:14
 15/16 anonim ***** válasza:
29%
Cortez az elején seggfenek tűnik. az 5. résztől derül ki miylen valójában
2021. okt. 31. 23:21
 16/16 anonim ***** válasza:
69%

A sértődékeny még enyhe kifejezés Cortezre.

De azért kedvelem a szereplőjét. Én Arnoldtól kivagyok, de nagyon.

2021. dec. 24. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!