Csak én utálom Cortezt? (az szjg-ből)
Mármint, régen, olyan 11 éves koromban imádtam, amikor olvastam a könyve(ke)t, most viszont újraolvastam, és pfúúú, de felidegesít. Semmi normális személyisége, full sértődékeny, ok nélkül hisztizik, túlreagálja a dolgokat, teljesen azt hiszi, körülötte forog a világ, idegesítően tökéletesnek van beállítva...
Rendesen lekevertem volna neki jónéhányszor.
Ott van pl az ötödik részben az a halloween-es konfliktusa Renivel (a francia barátos sztori), és egészen egyszerűen felb*ssza az agyam, hogy amúgy ő full úgy nyomult rá Renire, hogy tudomása szerint neki barátja van, konkrétan sajátjaként kezelte, Reni nem is ellenkezett kb semmit, és b*szki tényleg Corteznek áll még feljebb, hogy “inkább kitalálsz egy barátot, mint hogy nemet mondj nekem”?
Miért, miért... MIÉRT????
(Miért gondolja amúgy h neki mindig mindenhez mindenképp köze van?)
Szóval, nektek mi a véleményetek?
Kérdező: igaz, én 13-15 évesen olvastam, de totál egyetértek! :)
(Plusz közben #márker lettem 😂😂😂)
Cortez a Gary Sue karakter tökéletes definíciója
- csak a pozitív tulajdonságait mutatják, a negatívak vagy elhanyagolhatóak, vagy mentegetve vannak, vagy rejtve
- a tetteinek nincsenek következményei
- mindig neki van igaza/mindig őt kell sajnálni
- az egyetlen srác, aki nem kedveli, az teljes mértékben, megkérdőjelezhetetlenül negatív fényben van feltüntetve, hiába ezerszer jobban kidolgozott és szórakoztatóbb karakter
- van egy szomorú múltja, amit az író minden alkalommal, amikor hibát vét, letuszkol a torkunkon, hogy meg ne próbáljuk őt hibáztatni
- ezt nem ilyen sztorikhoz mondják, de ő viszonylag "erős", mármint láttuk, hogy fizikailag is az, emellett van befolyása, mert menő, jól néz ki, tehetséges rengeteg mindenben (sport, zene, nyelvek stb), street-smart (utcai intelligencia), és a book-smartja (akadémiai intelligencia) sem elhanyagolható. Ja, meg gazdag is.
- a karakterének nincs mélysége, és felejthető, de azért a 12 évesek az egekbe istenítik. Objektív kritikai szempontok alapján egy rossz karakter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!