Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak én utálom Cortezt? (az...

Csak én utálom Cortezt? (az szjg-ből)

Figyelt kérdés

Mármint, régen, olyan 11 éves koromban imádtam, amikor olvastam a könyve(ke)t, most viszont újraolvastam, és pfúúú, de felidegesít. Semmi normális személyisége, full sértődékeny, ok nélkül hisztizik, túlreagálja a dolgokat, teljesen azt hiszi, körülötte forog a világ, idegesítően tökéletesnek van beállítva...

Rendesen lekevertem volna neki jónéhányszor.

Ott van pl az ötödik részben az a halloween-es konfliktusa Renivel (a francia barátos sztori), és egészen egyszerűen felb*ssza az agyam, hogy amúgy ő full úgy nyomult rá Renire, hogy tudomása szerint neki barátja van, konkrétan sajátjaként kezelte, Reni nem is ellenkezett kb semmit, és b*szki tényleg Corteznek áll még feljebb, hogy “inkább kitalálsz egy barátot, mint hogy nemet mondj nekem”?

Miért, miért... MIÉRT????

(Miért gondolja amúgy h neki mindig mindenhez mindenképp köze van?)

Szóval, nektek mi a véleményetek?

2021. máj. 19. 19:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
82%
Néha túltolja a dolgokat, igen. De én ettől függetlenül nagyon is szeretem :)
2021. máj. 19. 19:46
 2/16 anonim ***** válasza:
96%
Én is hasonlóan vagyok ezzel. Emlékszem, például a mikor a nyolcadik részt olvastam, döbbenten néztem csak, hogy miért Renit hibáztatják, meg tartják bénának, holott ha a Cortez normálisan kifejezi az érzelmeit, közeledik Reni felé és nem haragszik rá az Arnolddal való barátkozása miatt, szerintem tök korán összejöttek volna. Eleinte én is imádtam, de most már kifejezetten nem kedvelem, mint karakter. Pláne, hogy miután összejöttek, konkrétan megőrjít, hogy milyen tökéletesnek tálalja az írónő. Értem én, hogy ő az álomfiú, nem hibáztatok senkit azért, mert odáig van érte, hisz érthető, de az én ízlésemnek ő már túlontúl tökéletes.
2021. máj. 19. 20:00
 3/16 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező: igaz, én 13-15 évesen olvastam, de totál egyetértek! :)

(Plusz közben #márker lettem 😂😂😂)

2021. máj. 19. 20:41
 4/16 anonim ***** válasza:
96%
A nyolcadikos részen én is a fejemet fogtam, ő a hibás mindenért? Kinga találta ki például a francia barát hülyeséget, Reninek beleszólása sem volt!
2021. máj. 20. 09:46
 5/16 anonim ***** válasza:
97%
Végre valaki más is, aki nem szereti Cortezt :) Pont kilencedikes voltam, amikor megjelent a sorozat, tehát kb velük végeztem el a gimit, de sosem volt szimpatikus. Olyan egy lusta, flegma bunkó. Arról nem is beszélve, hogy milyen hisztis is már. Ő bárkivel szóba állhatott, ott volt neki ugye Viki is, de ha Reni más sráchoz hozzászólt, jelenetet rendezett. Az a bizonyos szilveszteri jelenet meg... Kb a rajongók 99%-a odáig van érte, hogy jujj, de nagyon romantikus meg cuki, közben meg ott abban a jelenetben konkrétan Cortez megcsalta Vikit, mert akkor még vele járt. És nem lehet azzal kimenteni alóla, hogy jaj, de hát Renit szerette végig, mert akkor sem vele járt akkor még. Plusz Vikit kihasználta, mert ha Reni jött be neki, minek járt Vikivel. Ha meg vele járt, minek Renit vitte motorozni meg miért csókolta meg szilveszterkor. Így érthető is Viki felháborodása amikor mondja Reninek, hogy hagyja békén a pasiját.
2021. máj. 23. 23:08
 6/16 anonim ***** válasza:
4%
nagyon szereteeeeeemmmmmm , néha kicsit idegesítő de am naon jó fej ! Muhahaha
2021. máj. 27. 15:57
 7/16 anonim ***** válasza:
11%
Oan jó fej , Muhahhhaha .
2021. máj. 27. 15:57
 8/16 anonim ***** válasza:
84%
Én sem kedvelem, néha nem értem, hogy a lányok miért vannak oda érte. #teamzsolti :))
2021. máj. 31. 19:43
 9/16 Krisztián the Great válasza:
90%

Cortez a Gary Sue karakter tökéletes definíciója

- csak a pozitív tulajdonságait mutatják, a negatívak vagy elhanyagolhatóak, vagy mentegetve vannak, vagy rejtve

- a tetteinek nincsenek következményei

- mindig neki van igaza/mindig őt kell sajnálni

- az egyetlen srác, aki nem kedveli, az teljes mértékben, megkérdőjelezhetetlenül negatív fényben van feltüntetve, hiába ezerszer jobban kidolgozott és szórakoztatóbb karakter

- van egy szomorú múltja, amit az író minden alkalommal, amikor hibát vét, letuszkol a torkunkon, hogy meg ne próbáljuk őt hibáztatni

- ezt nem ilyen sztorikhoz mondják, de ő viszonylag "erős", mármint láttuk, hogy fizikailag is az, emellett van befolyása, mert menő, jól néz ki, tehetséges rengeteg mindenben (sport, zene, nyelvek stb), street-smart (utcai intelligencia), és a book-smartja (akadémiai intelligencia) sem elhanyagolható. Ja, meg gazdag is.

- a karakterének nincs mélysége, és felejthető, de azért a 12 évesek az egekbe istenítik. Objektív kritikai szempontok alapján egy rossz karakter

2021. jún. 1. 19:45
 10/16 anonim ***** válasza:
64%
9/ egy introvertált magányos csajnak pont ez jön be viszont. Ő önbizalomhiányos , simán egy oylanra vágyna aki a társaság középpontjában van. nem kedvelem , de az magányosabb lányok 90/-ának a valóságban is bejönnek az ilyen srácok.
2021. jún. 7. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!