Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak engem zavar, hogy minden...

Csak engem zavar, hogy minden mostani könyvben kell lennie egy LMBTQ+ karakternek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok elítélő, de néha teljesen feleslegesen írják bele ezt, ami már számomra zavaró. Miért kötelező ez minden könyvben? (Meg filmben is egyébként)

2021. máj. 7. 02:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
88%
Ha tesznek a történetbe LMBTQ+ párt, és az elejétől kezdve mutatja őket hogy hogy jöttek össze, olyankor nálam az a lényeg, hogy természetes legyen a kapcsolatuk. Ne legyen rájuk erőltetve, mert kell egy LMBTQ+ karakter a történetbe, úgy hogy közben egyáltalán nem illenek össze. Ha természetesnek tűnik a kapcsolat, akkor azt elfogadom. Sőt, talán még igazán meg is tetszhet nekem a párosuk.
2021. máj. 9. 12:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Engem az zavar, hogy oktalanul, figyelmetlenül jelenítik meg őket. Xy meleg? Dejó, akkor máris érdekes a karaktere, fenének kell neki jellem! Hogy ennek következményei is lehetnének a karakter motivációira, érzéseire, a világhoz való viszonyára, és ezek megjelenítése már igenis érdekessé tehetné a karaktert, az egyéb tulajdonságaival együtt? Hát az már kit érdekel, ugye? Néha olyan hatása van, mintha megírnák a történetet, aztán közvetlenül kiadás előtt rájönnének, hogy hupsz, nem figyeltünk a társadalmi sokszínűsére! És ilyenkor nem hagyják meg a működőképes szereplőgárdát úgy, ahogy van, bevállalva, hogy esetleg nem tökéletesen PC, de ahhoz már lusták, hogy komolyan beledolgozzák az ilyesmit, ehelyett fognak egy dobókockát, hogy oké, ő lesz LGBTQ, ő színesbőrű, stb. És ez az, ami engem igazán irritál. Persze a legjobb az, ha meg tudják rendesen jeleníteni az adott közeg társadalmát, de nem kéne kukázni az irodalmi igényesség, bár többnyire az ilyen írók alkotásai olyanok is. Ha valaki a karakterekre ennyire nem figyel, én ott sokat már nem várok. Plusz, szerintem az adott kisebbségre nézve is sértő ez az attitűd. Én is utálom, ha (bár ez hála égnek főleg régi könyvekben fordul elő már csak) az egyik karakter nő, és.... Hát nő. Aztán ezzel ki is fújt. Rettentően dühítő és degradáló.
2021. máj. 12. 18:30
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem válaszolókkal. Ha egy karakternek nincsen semmi funkciója azon kívül, hogy meleg, transz stb. akkor annak valóban semmi értelme és az tényleg idegesítő.

Ugyanakkor nem hiszem, hogy csak akkor kéne egy karakternek melegnek lennie, ha az szervesen befolyásolja a cselkményt. Ha van egy komplex karakter, akinek szerepe van történetben és kiderül, hogy egyébként meleg (amely felfedezés ezek után nem vált ki konfliktust és semmi módon nem befolyásolja a történetet) azzal semmi bajom nincsen. Igen valóban nincsen semmi funkciója a "melegségének" ez igaz, de mégis mi funkciója lenne a "heteroságának"?

Amit mondani akarok, hogy akár tetszik akár nem, transz, meleg, leszbikus, biszex stb. emberek léteznek és nem feltétlenül csak olyan könyvekben lehetnek benne amelyek kifejezetten erre a témára vannak kihegyezve.

2021. máj. 20. 00:44
 24/25 anonim ***** válasza:
31%

Mostanában minden az lmbtq trend körül forog. Szerintem teljesen felesleges. Elvileg az a célja, hogy megismertessék az emberekkel és hogy elfogadják őket. Ahogy én látom aki alapból tag annak tetszik, aki nem tag azt zavarja. Szerintem az egész lmbtq felesleges. (Az lmbtq nem egyenlő a melegekkel, ha meleg vagy nem leszel automatikusan lmbtq tag)

Ha nagyon akarnak gyülekezni vagy partizni vagy bármi rendezzék le privátban, úgy hogy kibérelnek valami éttermet, nem kell felvonulni.

(Ez az én véleményem, nem kell lepontozni, ha a tiéd más)

2021. máj. 25. 14:56
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavar ha az író jól írja bele a karaktert a könyvbe.

Sok mangát és könyvet olvastam azonos neműek szerelméről és tetszett, a Call me by your name filmet vagy hatszor láttam :D

Ellenben volt rá példa hogy egy könyvnél az volt az érzésem hogy csakis azért írta bele az írónő a karaktert, pontosabban változtatta meg a sztori felénél hogy ne mondják rá hogy homofób. Egyik könyvről a másikra hirtelen megjelent hirtelen tíz lmbtq pár, mindkét sorozatában, és az addig teljesen hetero beállítottságú lányt kicsavarta biszexszé. Utólag olvastam hogy sokan támadták homofóbia vádjával egy időben, és pont azután adta ki azokat a könyveket amikbe már bele voltak írva...

Egyedül abból a szempontból zavar ha csak a karakterek neveiket mondják el elsőre de a nemüket nem, és csak kapkodom a fejem hogy akkor most melyik lány melyik fiú?.. :D

2021. máj. 26. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!