Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak engem zavar, hogy minden...

Csak engem zavar, hogy minden mostani könyvben kell lennie egy LMBTQ+ karakternek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok elítélő, de néha teljesen feleslegesen írják bele ezt, ami már számomra zavaró. Miért kötelező ez minden könyvben? (Meg filmben is egyébként)

2021. máj. 7. 02:44
1 2 3
 11/25 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

#9 Az is gyakori, sőt, szerintem még gyakoribb, hogy egy mellékszereplőt, pl. a legjobb barátnőt fekete színészre osztják, vagy van egy meleg legjobb barát, hogy a főszereplő ezáltal tűnjön társadalmilag elfogadónak. Tehát a társadalmi kisebbségeket használják eszközként arra, hogy a fehér/hetero karakter úgymond menőbb legyen és PC legyen. Meg hát ezzel ugye a reprezentáció lapot is egy csapásra leütötték a készítők, más kérdés, hogy utána az egész karakter élete akörül forog, hogy a főszereplőt segítse és saját története meg cselekményszála alig van :D

Könyvben is most találkoztam egy ilyennel, egy diverzitás szempontjából sokat kritizált írónő a könyvsorozatának harmadik részének a végére beleírta, hogy amúgy a két könyvvel korábban bemutatott "pasifaló" karakter amúgy biszexuális :DDDDD Rendbenvan, oké.

2021. máj. 7. 10:23
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szereplőnek csak egy tulajdonsága, hogy ilyen, akkor nem zavar. Ha viszont ezenkívül nincs más (emiatt állandóan ismételi is), nélküle kitörlődne a sztoriból, akkor zavaró. Az is zavar, ha a női karakternek annyi a szerepe csak, hogy a főszereplő csaja legyen, jelenléte semmivel sem viszi tovább a történetet.
2021. máj. 7. 10:37
 13/25 anonim ***** válasza:
17%
Engem addig nem zavar amig nem a gyerek mesekbe teszik ezt be.
2021. máj. 7. 11:56
 14/25 anonim ***** válasza:
70%

Ha a gyerekmesékben lehet szerelmes fiú és lány, miért ne lehetne szerelmes fiú/fiú vagy lány/lány? Semmi grafikus nem történik az ilyen médiában, mert gyerekeknek szól - megfogják egymás kezét, elmondják, hogy "szeretlek", extrém esetben adnak egymásnak egy puszit a szájra. Ha a mesékben lehet hetero románc, miért ne lehetne LMBTQ is?

Ajánlom a netflixes She-Ra c. gyerekmesét, ha jó, gyerekeknek tálalt sztorit és a két főszereplő között jó, gyerekeknek tálalt leszbikus románcot akar látni az ember...

2021. máj. 7. 12:11
 15/25 anonim ***** válasza:
93%
Engem nem zavar, ha az adott karakternek van helye a történetben. Tehát nemcsak azért dobták bele, mert úgymond "kötelező elem". Ha van vele célja az írónak akkor semmi kifogásom egy biszex, meleg, leszbikus, vagy akár transznemű karakter ellen sem. Alapjában véve toleráns vagyok, mivel jómagam is homoszexuális történetet írok. És az LMBTQ emberekkel sincs különösebb bajom. Ha neked igen, akkor ne olvass/nézz ilyesmit.
2021. máj. 7. 16:23
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
Ha erőltetett akkor zavaró, főleg ha nem oszt vagy szoroz a történet szempontjából.
2021. máj. 7. 16:45
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A mostani filmekben már nekem is zavaró. Főleg az Amerikai filmekre/sorozatokra gondolok, ahol minden harmadik percben két lány csókolózik. Félre ne legyek értve, nem vagyok elítélő (sőt, imádom a homoszexuális karaktereket), de elkezdenek egy kicsit átesni a ló túloldalára. Például filmekben az egyik fontosabb szereplő biztosan sötétebb bőrű, ezzel alapból nincsen baj, de még akkor is, ha nem ő volt a legalkalmasabb a szerepre. A könyvekben mindez engem nem zavar, kifejezetten homoerotikus történeteket is olvasgatok.

Melyik könyvre gondolsz?

2021. máj. 7. 22:44
 18/25 A kérdező kommentje:
Szerintem sokan félreértettek. Én arra gondolok, hogy pl. van egy szerelmi történet ami egy férfi nő párosról szól. Na a nőnek tuti biztos,hogy lesz egy meleg, transz vagy bármilyen más barátja,akiről muszály megemlíteni,hogy az. Semmi jelentősége sincs,hogy ott van, nincs kidolgozva, de csak mert kötelező ott van. Engem ez zavar. Azzal nincs bajom mint pl. A végzet ereklyéi sorozatban a Malec páros,mert őket kidolgozták. Van jelentőségük és az embernek nem az az érzése, hogy csak azért tették bele mert nehogy elitéljék a könyvet.
2021. máj. 8. 00:41
 19/25 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm mindenkinek a választ😊
2021. máj. 8. 00:51
 20/25 anonim ***** válasza:
91%

Ha van szerepe rendesen, tehát teljes értékű karakter a történetben, akkor egyáltalán nem zavar, sőt. Ha csak azért tették bele, hogy ki legyen pipálva a sokszínűség, akkor zavar.

Pozitív példa: láttam egy filmet, ahol a főszereplő gyerekkori barátja volt homoszexuális, és szerelmes volt a főszereplőbe viszonzatlanul. Befolyásolta a történetet, mert emiatt elfogult volt a főszereplővel szemben, amivel az vissza is élt, és többször kihasználta, pl. anyagi segítséget fogadott el tőle. Az ilyen kifejezetten jó, mert volt a szereplők között egy olyan dinamika, ami meghatározta a történéseket.

Na de amikor berakják a főszereplő lány barátnői közé a sztereotip meleg srácot, aki affektálva beszél, a pasik fenekét vizslatja, és elsírja magát, amikor megkérik a főszereplő kezét, na az ilyenért büntetnék. :))

2021. máj. 9. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!