Csak engem zavar, hogy minden mostani könyvben kell lennie egy LMBTQ+ karakternek?
#9 Az is gyakori, sőt, szerintem még gyakoribb, hogy egy mellékszereplőt, pl. a legjobb barátnőt fekete színészre osztják, vagy van egy meleg legjobb barát, hogy a főszereplő ezáltal tűnjön társadalmilag elfogadónak. Tehát a társadalmi kisebbségeket használják eszközként arra, hogy a fehér/hetero karakter úgymond menőbb legyen és PC legyen. Meg hát ezzel ugye a reprezentáció lapot is egy csapásra leütötték a készítők, más kérdés, hogy utána az egész karakter élete akörül forog, hogy a főszereplőt segítse és saját története meg cselekményszála alig van :D
Könyvben is most találkoztam egy ilyennel, egy diverzitás szempontjából sokat kritizált írónő a könyvsorozatának harmadik részének a végére beleírta, hogy amúgy a két könyvvel korábban bemutatott "pasifaló" karakter amúgy biszexuális :DDDDD Rendbenvan, oké.
Ha a gyerekmesékben lehet szerelmes fiú és lány, miért ne lehetne szerelmes fiú/fiú vagy lány/lány? Semmi grafikus nem történik az ilyen médiában, mert gyerekeknek szól - megfogják egymás kezét, elmondják, hogy "szeretlek", extrém esetben adnak egymásnak egy puszit a szájra. Ha a mesékben lehet hetero románc, miért ne lehetne LMBTQ is?
Ajánlom a netflixes She-Ra c. gyerekmesét, ha jó, gyerekeknek tálalt sztorit és a két főszereplő között jó, gyerekeknek tálalt leszbikus románcot akar látni az ember...
A mostani filmekben már nekem is zavaró. Főleg az Amerikai filmekre/sorozatokra gondolok, ahol minden harmadik percben két lány csókolózik. Félre ne legyek értve, nem vagyok elítélő (sőt, imádom a homoszexuális karaktereket), de elkezdenek egy kicsit átesni a ló túloldalára. Például filmekben az egyik fontosabb szereplő biztosan sötétebb bőrű, ezzel alapból nincsen baj, de még akkor is, ha nem ő volt a legalkalmasabb a szerepre. A könyvekben mindez engem nem zavar, kifejezetten homoerotikus történeteket is olvasgatok.
Melyik könyvre gondolsz?
Ha van szerepe rendesen, tehát teljes értékű karakter a történetben, akkor egyáltalán nem zavar, sőt. Ha csak azért tették bele, hogy ki legyen pipálva a sokszínűség, akkor zavar.
Pozitív példa: láttam egy filmet, ahol a főszereplő gyerekkori barátja volt homoszexuális, és szerelmes volt a főszereplőbe viszonzatlanul. Befolyásolta a történetet, mert emiatt elfogult volt a főszereplővel szemben, amivel az vissza is élt, és többször kihasználta, pl. anyagi segítséget fogadott el tőle. Az ilyen kifejezetten jó, mert volt a szereplők között egy olyan dinamika, ami meghatározta a történéseket.
Na de amikor berakják a főszereplő lány barátnői közé a sztereotip meleg srácot, aki affektálva beszél, a pasik fenekét vizslatja, és elsírja magát, amikor megkérik a főszereplő kezét, na az ilyenért büntetnék. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!