Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Sir Arthur Conan Doyle vagy...

Sir Arthur Conan Doyle vagy Agatha Christie krimiregényei a jobbak (online szeretnék könyveket rendelni, de nem tudok a kettő közül választani)?

Figyelt kérdés

A tévében ugyan mennek a Sherlock Holmes-, Poirot-, és Miss Marple filmes adaptációk, de az eredeti olvasása szerintem maradandóbb lenne.

Szerintetek?

2021. máj. 6. 13:33
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

AC nagyon gyenge.

ACD: inkább novella-válogatásokba nézz bele (pl. The Best of Sherlock Holmes (Wordsworth Classics) - tényleg ez a legjobb válogatás), a könyvei nem igazán sikerültek.

2021. máj. 6. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Agatha Christie tetszik jobban, de ez egyéni ízléstöl függ
2021. máj. 6. 13:52
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában Doyle kirimijeiben van egy kis "misztikum", míg AC regényei sokkal valóságszerűebbek. Ha szereted a természetfeletti dolgokat, akkor mindenképpen Arthur Conan Doyle-t ajánlanék, de hogyha nem szereted az ilyeneket, akkor inkább válassz egy AC regényt.
2021. máj. 6. 19:12
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ACD Sherlok Holmes-történetei nagyon jók, de a főszereplő tudatában van a saját zsenijének és gyakran tudálékos, ami idegesítő lehet.

AC könyveiben sokkal simulékonyabbak a detektív karakterek. Sokkal hétköznapibbak.

Amúgy mindkét író úgymond klasszikus krimit írt, szóval eléggé hasonlítanak.

2021. máj. 6. 20:36
 5/7 Csicsky ***** válasza:
100%

A Magyar Elektronikus Könyvtárban gyakorlatilag az összes Sherlock Holmes történet megtalálható. Letölthető, vagy közvetlenül olvasható:

[link]

Agatha Christie könyvei sajnos itt nincsenek meg.

2021. máj. 7. 07:01
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mivel Christie művei '47 január elsejétől lesznek csak a közkincs részei, így ezután érdemes csak a MEK-en keresni őket.

Pár Holmes regényt olvastam, ami nem tetszett bennük, hogy több hiba is van bennük, minden nyom a gyilkossághoz tartozik, Holmes emberfeletti zseni, miközben több téves megnyilvánulása is van, ami az író hibája, aki túl tökéletes nyomozónak akarta.

Miss Marple nyomozási stílusa tetszett a legjobban, ő csak figyelt, legritkább esetben avatkozott bele minimálisan a történet folyamába, s a végén vonta le az adatokból a következtetéseket.

Filmes adaptációkkal az a gond, hogy belenyúlnak az eredeti történetbe, s míg egyes dolgoknál ez nem probléma, máskor nagyon megváltoztatja az adott karaktert pl. Zátonyok között.

2021. máj. 7. 10:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Filmes adaptációkhoz csak annyit, hogy egyszer elolvastam a Balhüvelykem bizsereg-et, majd úgy döntöttem megnézem filmben. Aki látta, tudja milyen kiábrándító.
2021. jún. 24. 10:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!