Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a Gyűrűk...

Mi a véleményetek a Gyűrűk uráról?(csak könyv!!)

Figyelt kérdés

A Hobbit nélkül is ugyanolyan jó?

Valaki szerette azokat az állítólag hosszú tájleírásokat? Spoiler mentesen!

2021. ápr. 24. 22:40
A kérdező szavazást indított:
Érdemes elolvasni/ jó volt/szerettem
Nem érdemes elolvasni/rossz volt/nem szerettem
33 szavazat
 1/5 D-Mano ***** válasza:
100%

1.) Én még csak keveset olvastam belőle régen. Akkor tetszett az a kevés, aztán jöttek az évvégi témazárók és elkeveredtem a (kikölcsönzött) könyvtől (a hobbitokat bemutató első fejezet is érdekes volt, de hogy is mondjam, nem túl izgalmas- szóval ha belekezdesz, ne az alapján ítélj, hanem ami azután jön)

De tervben van, hogy egyszer teljesen kiolvasom, mert amennyit olvastam belőle, az alapján legalább annyira szerethető a történet és a karakterek, mint David Eddings: Belgariad sorozatában, amit annyira szeretek, hogy 2x is végig olvastam.

2.) Van olyan sokatolvasott ismerősöm, akitől a lehető legmesszebb áll a fantasy műfaja, de ezt ő is egyben "ledarálta".

2021. ápr. 24. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Fantasy témában alapmű. Hihetetlen, milyen világot alkotott Tolkien. ahogy olvassa az ember, megelevenedik előtte minden: A Ködhegység, az Andúin folyó, Mordor, Minas-Tirith és a Megye.
2021. ápr. 24. 23:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Fontos, hogy ne ítélj az első 150 oldal alapján, mert sokan ott hagyják abba, pedig a többi része már sokkal cselekménydúsabb.
2021. ápr. 24. 23:29
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon szerettem. Ez volt az első komoly fantasy, amit olvastam, és nagyon nagy hatást tett rám. De lehet, hogy ha azelőtt már olvastam volna egy csomó high fantasy-t, akkor nem tetszett volna annyira.

Igen, szerettem a leírásokat, de alapból is szeretem az ilyeneket.

2021. ápr. 25. 07:33
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor újraolvasós nálam. Az egyik hatalmas kedvencem, remekül összerakott világgal, zseniális karakterekkel. Nekem még egy régi, 1981-es kiadás van meg, ami anyukámé volt. A fordítás egyszerűen eszméletlenül jó, még akkor is, ha néhol esetleg pontatlan. Engem nem zavar a sok leíró rész sem, mert szerintem azok is mesteriek.
2021. ápr. 25. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!