Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Sokan miért így értékelnek a...

Sokan miért így értékelnek a moly.hu-n?

Figyelt kérdés

„Hátnemvoltjómeguntamisafelétőlnemtetszett, akkor adok rá három és fél csillagot. Na jó, legyen négy csillag.”

És nem egy, nem kettő, nem három ilyen kritikába botlom, hanem százas-ezres nagyságrendben léteznek hasonló értékelések. (A hosszuk nem számít.)

Valamiért nem mernek 1-2 csillagot adni az olvasók, de miért?

2021. ápr. 20. 18:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%
A három csillag például lehet olyan, hogy jól megírt könyv, de olyan a témája, ami kiakasztó. Vagy maga a történet tele volt jó ötletekkel, viszont a fordítás hagy némi kívánnivalót maga után. Én már jártam így, valamit magyarul olvastam először, és nagyon nem tetszett a nyelvezete, évekkel később meg olaszul (eredetiben), és imádtam, itt derült ki, hogy a fordítás rossz volt.
2021. ápr. 22. 09:37
 12/14 anonim ***** válasza:
71%

Egyrész egyetértek az előttem szólókkal, másrészt velem is megesett már, hogy egy amúgy nagyszerű könyv nem nyerte el a személyes tetszésemet. Pl: Sorstalanság, Száz év magány, Harcosok klubja. Érzetem én végig, hogy valami jót olvasok, csak éppen valamiért nem jött be.

Nálam ilyen esetekben társul a "Nem tetszett" kritika mellé egy-egy nagyobb pontszám.

(Merthogy olyan könyvekbe is belefutottam bőven, amik sem az én ízlésemnek, sem az irodalom alapvető követelményeinek nem feleltek meg. Na az ilyeneknek kell fenntartani az 1-2 pontokat.)

2021. ápr. 22. 13:26
 13/14 anonim ***** válasza:
33%
Én amúgy merek, de ha olyan az író vagy esetleg a kiadó, akkor nagyon szét tudnak szedni a kommentekben. (De egó, az van.)
2021. ápr. 28. 10:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást, komolyan. Ennyit a válaszok értékeléséről. De tipp, igenis vannak kiadók, szerzők, ahol nem érdemes lecsillagozni, mert akkor te vagy a szemét, akkor se, ha fizettél a könyvért, és mégis pocsék.
2021. júl. 4. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!