Miért baj az, ha sok könyvet vásárolok?
22 éves vagyok. Kicsit úgy érzem, hogy kezdett "megjönni az eszem". A teljes szabadidőmet már nem a számítógép előtt töltöm, hanem elkezdtem fejleszteni magam, tanulni, olvasni. A kérdésem az olvasásra tér ki. Nagyon megszerettem olvasni, nagyon jó regényeket olvastam el, és a szabadidőm egy részét ezzel is töltöm ki.
A könyveket mindig megveszem. Ezzel az elején nem is volt gond, de ahogy egyre többet olvastam, egyre több könyv kezdett gyűlni. Szüleim pedig sokszor megjegyzik nekem, hogy miért kell ilyen sok könyvet megvásárolni, miért nem kölcsönzöm ki a könyvtárból és amikor végeztem viszem vissza.
De én ezt nem szeretem. Nagyon szeretem a kezembe fogni a könyveket, amikor éppen nincs új, leülök a könyvek mellé és kis nosztalgiaként újra a kezembe veszem, belelapozok és kicsit gondolkodok azon, hogy mi tetszett benne, hogy mit tanultam stb. Órákat el tudok ezzel tölteni és nagyon élvezem. Ha elolvasok egy könyvet akkor onnantól nekem eszmei értéke van.
Olyan vagy, mint én.
Négyezer felett a könyveim száma, már gondolkozom azon, hogy megválok egy részétől, hogy ne maradjon sok feladat az utókorra.
Tartsd meg a jó szokásodat, mert könyvekből sosem elég.
27/f
Szerintem nem baj.
Én vallom, hogy a könyv olvasás és a könyv vásárlás két különböző hobbi :D
Nyilván lehet itt megkérdőjelezni, hogy a fáknak meg mittudoménminek mennyire jók az, hogy valaki sok könyvet vásárol, de most ha valakinek ez a hobbija, akkor tegye.
Nekem van e-könyv olvasóm, hallgatok hangoskönyveket is, de a kedvencem mégiscsak a papír alapú forma.
Azokat a könyveimet, amiket tudom, hogy nem fogok elővenni, vagy nem tetszettek, azokat tovább szoktam adni (ismerősöknek odaadom, antikváriumba beadom, vagy leadom egy könyvtárban), így nem szégyellem magam amiatt, hogy sok könyvet vásárolok, mert nem dobom ki őket, hanem lesz új helyük.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!