Könyvírás. Hogyan kezdjek neki?
Figyelt kérdés
Már régóta meg van a történet a fejemben, de egyszerűen nem tudok, hogyan neki kezdeni. Sok jelenetet ki is találtam már, egyfolytában ezeken gondolkozok. De fogalmam sincs, hogyan kezdjem el. Mi legyen az eleje stb.2021. ápr. 10. 20:25
1/9 anonim válasza:
Nem kell az elejével elkezdened. Azt írd, ami már meg van.
2/9 anonim válasza:
Ugyanez a problémám, nekem már meg van az egész a fejemben, csak nem tudom leírni az elejét és így nem halad a sztori.
3/9 anonim válasza:
Karakterek részletes kidolgozáss, vázlatírás sokat segíthet. Azáltal rendesen összeáll a fő irányvonal, motivációk, kapcsolódási pontok. Utána meg... Csak kezdd el. Úgy is át kell majd még írni párszor, kezdj bele és élvezd:)
4/9 anonim válasza:
Kezd például a főszereplő gondolataival. Hogy érzi magát, mi jár a fejében akkor, amikor elkezdődik az első jelenet.
5/9 anonim válasza:
Ha megvan a történet, akkor megvan az eleje is, nem? Hogy kezdődik el? Miről szól? Ki a főszereplő?
6/9 anonim válasza:
Lehet pl hogy leírod hol van a főszereplő, és micsinál. Vagy pl ha nem a főszereplővel aakrod kezdeni,mert van még valami előzmény, akkor hol van az az adott másik szereplő, pl elindíthatod egy szobából a történetet, hogy pl egy XY városi házban, egy rózsaszín falú szobácskában Kis Gizi az asztalnál ült, és nagyban gondolkodott. Vagy pl, A/Egy Mittoménhogyhol-i erdőben egy barlangban ült Xy és Z. Xy éppen a tűzre rakott fát, míg Z pedig ezalatt fel-alá járkált, és hangosan mormogva töprengett; majd egyszercsak így szólt.Stb.
8/9 anonim válasza:
Kérdező, ha sikerült írnod valamit, én szívesen elolvasom. Elküldheted privátban, és mondok rá véleményt, ha szeretnéd.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! 8-as sajnos még nem írtam, de ha majd fogok mindenképpen elküldöm.
2021. máj. 3. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!