Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van egy könyv ötletem hogy...

Van egy könyv ötletem hogy kezdjek neki?

Figyelt kérdés

Tehát van egy tök jó kis ötletem egy könyv megírásához és szerintem elég jó kis sztori de kitudja mindenesetre ha valamiért feltétlenül úgy döntenék meg akarom írni azt a könyvet akkor hogy kezdjek neki, mit csináljak?

stb...?

2015. márc. 22. 20:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Leülsz és írni kezdesz :) ennyi
2015. márc. 22. 20:12
 2/8 anonim ***** válasza:
A központozás fogalmával nem árt, ha megismerkedsz, mert hiába jó a sztori, ha a tálalás pocsék. Tanulj meg helyesen írni, megfelelően tagolni a mondatokat és írásjeleket használni!
2015. márc. 22. 20:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Igen, nem ártana megtanulni először helyesen írni :D
2015. márc. 22. 23:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Persze, helyesírás, fogalmazás... (bár én csak a "kitudja" szót látom, hogy helytelen)

Szedd össze a gondolataidat, csinálj piszkozatot, írj ki mindent, ami a fejedben van, lehet össze-vissza is. Majd ülj le és logikusan gondold át az egészet. Én szinopszist írok, vázlatszerűen leírom a jeleneteket.

Aztán elkezdem. (A mostani sztorimat tájleírással kezdtem)

2015. márc. 23. 08:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Először a legjobb lenne csak úgy lefirkantani először a szereplők kapcsolatát egymással, hogy mi hol játszódik... szóval úgy konkrétan mindent tőszavakban. Utána kezdhetnél szerintem úgy igazán neki az írásnak. Remélem hasznos lesz, amit írtam :)
2015. márc. 24. 20:56
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Utolosó, igen a tied is hasznos volt :)

Amúgy a helyesírással megvagyok csak telóról nehézkesen megy :)

2015. márc. 24. 21:39
 7/8 anonim válasza:
100%
de azért gondolom, a teló tud vesszőt írni :) (csak előtt, de előtt). Tehát: én egy hónappal ez előtt kezdtem el írni egy regényt. Először is, felsoroltam magamnak a szereplőket egy oszlopba, majd sorra vettem az összes szereplőt, és jellemzést írtam róluk, majd az adott szereplő más szereplőkkel való viszonyát vizsgáltam (írtam le). Ez után, leírtam a cselekményt, nem aprólékosan, csak nagyobb pontokba szedve, mint ahogy egy irodalmi művet szokás értelmezni. Ez után megvizsgáltam teret és az időt, majd a cslekmény függvényében pontra tettem ezeket is. Végül megpróbáltam egy kicsit "metaforzálni", tehát kigondoltam egyes elemeket, mozzanatokat, amiknek többletjelentésük van, mert véleményem szerint így érdekesebb egy regény (pl. mit jelképezhet egy darab kenyér az asztalon, fölboított szemetesláda, egy pár sárga cipő a sarokban). Miután ezekkel elkészültem, elolvastam egy regényt, hogy egy kicsit edződjön a nyelvezetem meg a szókincsem, végül az előző szempontok alapján nekiálltam a regénynek. Ja, azt meg elfelejtettem leírni, hogy vannak úgynevezett "kedvenc szófordulataim", ezekről van egy listám, és mindig, amikor írok, ott van mellettem, hogy bármikor ránézhessek és beékelhessek a mondatokba egy-egy frappáns kifejezést. Remélem, hogy segítettem, talán túl bonyolultnak és akadémikusnak tűnik, amit leírtam, de ha követed a szempontotkat, jó eséllyel írsz jó művet! :) Szép napot! (bocsánat a késői válaszírásért)
2015. máj. 12. 17:27
 8/8 anonim válasza:
* előző vagyok. Az talán nem elég érthető, amit a térről és az időről írtam, de hozok egy példát. Én mindenképpen bele akartam vinni a művembe Grönlandot (tér) és a május hónapot (idő). Nem tudom, nekem ezek amolyan "kedvencek". Tehát, amikor ezt a szempontot dolgozod ki, azt kell leszögezned, hogy milyen helyszíneket és idősíkokat akarsz belevinni a regénybe. Pontosan tudnod kell, hogy a regény "mettől meddig" tart, egy év leforgása alatt peregnek le az események, esetleg egy hét? Még egyszer sok sikert, ha valami kérdésed lenne, nyugodtan írj üzenetet! :)
2015. máj. 12. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!