Mit jelent a Harry Potterben ez a mondat? "Láttam, mi lesz belőled, ha nem élsz vele"
Harry mondta Voldemortnak a végső összecsapás előtt. Így hangzik a párbeszéd:
Harry: "De mielőtt megpróbálsz végezni velem, azt ajánlom, gondolkodj el a tetteiden...gondolkodj el, Denem, és próbáld megbánni, amit műveltél..."
Voldemort: "Mit beszélsz?"
Harry: "Ez az utolsó esélyed. A legutolsó alkalom... Láttam, mi lesz belőled, ha nem élsz vele...légy férfi...próbálkozz...próbáld megbánni a bűneidet..."
Nem értem, ezzel mit akart mondani Harry. Miért, mi lesz Voldemortból, ha nem bánja meg a bűneit? És hogy hogy látta azt Harry? Mit látott?
Minek írnék kérdést egy olyan könyvről, amit nem olvastam? Meg akkor honnan tudnám, hogy benne van ez a mondat? Na mindegy.
Akkor valaki megmagyarázza? :)
Megpróbálom. Tudod, van az a jelenet a könyvben, és a filmben is, amikor Harry úgymond a "Halál után" találkozik Dumbledoreval valahol, amiről Harrynek a King's Cross jut eszébe. Ott lát egy szenvedő csecsemő félét és Dumbledore akkor tesz rá egy utalást, hogy az a lény Voldemort lényének egy része. Szerintem erre értette azt Haarry.
Remélem sikerült viszonylag érthetően elmagyaráznom.
Köszönöm!
Akkor ez megválaszolja azt a kérdést, hogy mi volt az a csúnya lény, amit Harry látott a túlvilágon! Vannak, akik szerint a Harryben lévő horcrux volt az, vannak, akik szerint a Voldemort testében lévő lélekdarab volt. Akkor az utóbbi az igaz, ha Harry látta, mi lesz Voldemortból ha a túlvilágba átkerül!
(ötös vagyok)
Szerintem igazából mindegy, hogy a horcrux darabot vagy a Voldemortban maradó darabot látta, mert mindegyik egy része Voldemort lelkének. Nekem személy szerint az tűnik logikusabbnak, hogy az a Harry-ben lévő horcrux volt, és Harry arra gondolt, hogy a maradék lélekdarabra is ugyanaz a sors vár (hiszen az akkor még nem volt a "túlvilágon"). De valóban lehet úgy is értelmezni, hogy az a Voldemortban maradó darab, szerintem a lényegen nem változtat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!