Milyen könyvet ajánlanátok a magyar szókincsem ‘fejlesztéséhez’?
Stephen king könyveket ajánlom mert izgalmasak főleg az álom doktor de annak van egy előzmény könyve a ragyogás.
Fantazy pedig stranger things gyanakvó elméket.
Ami még nagyon nagyon jó szerintem az a lány hét névvel egy lányról szól, hogy, hogy jutott ki észak kóreából.
A lánc is jó volt teljesen izgalmas hatalmas csavarokkal.
Böszörményi Gyulától bármelyik könyvsorozat.
Nagyon választékos szókincse van, emellett izgalmas és élvezhető minden, amit létrehoz.
Ha más ötleted nincs, akkor elolvashatod magyarul is azokat, amik angolul tetszettek.:)
Egyébként bárminek az olvasása, de hallgatása is fejleszti a szókincsed, szóval jók a cikkek, tankönyvek, dokumentumfilmek is.
Itt kereshetsz neked megfelelő köteteket:
Szerintem, ha az a célod, hogy bő magyar szókinccsel rendelkezz, elég Esterházy Pétert olvasnod. Neki vannak vidámabb, és kevésbé vidám könyvei is. (A legtöbb könyvtárban szinte biztos, hogy nagy választék van belőle, és szerintem a legtöbb helyen működik az ablakos kölcsönzés.)
Vagy a maiak közül még Oravecz Imrét, bár ő is kissé szomorúbb stílusban alkot. Esetleg Parti Nagy Lajost, ő viszont nagyon vicces, vagy Lackfi Jánost.
Esetleg még Kosztolányi Dezsőt tudnám javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!