Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan szeressem meg az olvasást?

Hogyan szeressem meg az olvasást?

Figyelt kérdés
Már próbáltam olvasni, de megunom. Régebben szerettem (Harry Pottert majdnem végig is olvastam), de mostanság valamiért nem tudom rávenni magam.. valamilyen tippet tudtok adni, hogy hogyan vegyem rá magam?

2021. febr. 6. 21:51
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Olvass Kurt Vonnegutot.
2021. febr. 6. 22:01
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Olvass olyan témában bármit, ami nagyon érdekel. Le sem fogod tudni tenni a könyvet (vagy újságot).
2021. febr. 6. 22:16
 3/10 anonim ***** válasza:
93%
Én is azt mondom, hogy keresd meg azt, ami leköt.
2021. febr. 6. 22:20
 4/10 anonim válasza:
58%
Engem Stanislaw Lem tett könyvmollyá. Jókainak, Vernének nem sikerült.
2021. febr. 6. 23:31
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Miért akarod megszeretni az olvasást? A kérdésből úgy veszem ki, hogy nem érdekel a dolog, csak valakiknek meg akarsz felelni. Az rendben van, hogy manapság nagyon trendi könyvmolynak lenni, és lenézik azt, aki nem olvas el heti egy könyvet, de te nem kell adj a véleményükre. Foglalkozz azzal, amit szeretsz és ami leköt: sport, rajzolás, zene stb.
2021. febr. 7. 08:38
 6/10 anonim ***** válasza:
83%

Kurt Vonnegutot? Jó vicc. XD

Szerintem olvass inkább novellákat. (Persze olyan témában, amit szeretsz) Rövidek, így nem únod meg őket.

2021. febr. 7. 10:05
 7/10 anonim ***** válasza:
86%
6: Így van, rövidebb novellákat vagy novellás kötetet keress.
2021. febr. 7. 10:08
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is. Olvass rövid elbeszéléseket azokról a témákról, amik lekötnek. Keress olyan könyveket, amik érdekelnek. A kérdésedből számomra az derül ki, hogy régebben még el tudtál olvasni könyveket. Szerintem ez csak egy átmeneti időszak. Amint találsz egy olyan művet, ami leköt, újra lesz majd kedved olvasni. Nekem is voltak olyan időszakaim, amikor kevesebbet olvastam. De kis idő után ez elmúlt, és megint órákat tudtam eltölteni egy jó könyv társaságában.

Jó olvasást! :)

2021. febr. 7. 15:38
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
Az olvasás szerintem fontos és hasznos dolog. Egy könyv türelemre és elmélyülésre is tanít, úgy gondolom. Vonnegut szerintem is remek író, nekem az A házatlan ember a kedvencem tőle. De ez nem jelenti, hogy mindenkinek tetszik (bár ez egy rövid és okos könyv, ahol még egy magyar példaképét is megnevezi). Szerintem mindenki számára vannak "kulcskönyvek" érdeklődésfüggő módon. Keress témát és próbálkozz. Regények közt csak az érdeklődés, nyitottság és szerencse segíthet szerintem, mert ahány író és olvasó, annyi vélemény. Nekem rejtély, hogy Verne valakinek nem tetszik, de nyilván van ilyen is. Emellett nem árt pihenten olvasni, mert ez szellemi kaland.
2021. febr. 7. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:
65%
Nézz animét magyar felirattal vagy olvass mangát, tuti nem unod meg őket
2021. márc. 7. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!