Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Nem vagyok elég jó az íráshoz,...

Nem vagyok elég jó az íráshoz, Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

Már vagy 3 hónapja szerencsétlenkedek az írással.

A történet részével semmi bajom sincs, rengeteg jó ötletem van, de nem tudom normálisan kifejezni magam. Folyamatosan unalmas, száraz szövegek sikerülnek, amik elolvasása után még én is bealszok.

Nincs meg bennem az a "prózaiság", ami kellene.

(Magyarán túl hétköznapi stílusban írok)

Leginkább a japán Light Novelekhez hasonlóan írok, de még azok is mérföldekkel jobban vannak megírva

#könyvírás #prózaiság
2021. jan. 26. 07:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez az "olvass" tanács nem rossz, de attól még nem lesz jobb az írástechnikája senkinek.

Olvass elemzően, és foglalkozz az írástechnikával!

Egyébként a kérizat első verziója mindig rossz lesz. Javítani kell, átírni. Nem egy-két hónapja írok, de még sosem írtam olyan novellát, regényt, cikket, amibe ne kellett volna belejavítani.

Sokan ott rontják el, hogy írnak valamit és már töltik is fel wattpad-re (nem használom,csak az itteni kérdésekből tapasztalom ezt). A kéziratot pihentetni kell! Egs-két hétig vagy hónapig, hogy kissé eltávolodj a szövegtől, majd mikor előveszed és olvasod, ki kell húzni, át kell írni, javítani kell a hibákat. Ez így működik. Aki mást mond, az vagy egy zseni, vagy hazudik.

2021. jan. 29. 22:22
 12/13 anonim ***** válasza:

Én nagyon sok kortárs író előszavában olvastam, hogy valamilyen kreatív írás kurzuson vett részt, és onnan indult a karrierje.

Ha az "olvass sokat" nem jön be, ezzel is tehetsz egy próbát.

2021. jan. 29. 22:50
 13/13 anonim ***** válasza:

Ezekben a kreativ iras kurzusokban maximum annyit látok, hogy kialakulhat egy kozosseg, esetleg nemi alapot elsajatithat rajta az ember, nem szabad csodat varni. Aki azt irja, hogy ezalzal lett jo iro, hazudik.

Nyilvan a kezdo oenduletet megadhatja, de csak ugy valhat valaki jo irova, ha ertoen olvas, sokat ir, es ismeri a szakmai alapokat.

Nehany fontos alapmű, amit illik forgatni ha az ember komolyan gondolkodik az irova valason mint lehetosegen:

Szerkesztok es szerzok kezikonyve

Stephen King - Az irasrol

Kreativ iras

Hogyan irjunk regenyt?

Kezdo irok kezikonyve.

Illetve van egy-ket blog is, amelyeket szerkesztok vezetnek. Igyneveldaregenyed az egyik talan, a masikat hirtelen nem tudom.

A lenyeg, hogy irj, ir es irj :).

2021. jan. 30. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!