A Kincskereső kisködmön 3.-4. osztályos kötelező olvasmány, ami azt jelenti hogy ott kb 10-11 éves gyerek. Egy ilyen korú gyerek még is mit fog tudni felfogni az "örök érvényű emberi tulajdonságokat, problémákat, belső, tehát lelki konfliktusok feltáró" műből? Nyilván valóan semmit. Ennyi erővel egyből ahogy az iskolás gyerekek megtanultak olvasni, oda lehetne vetni eléjük Friedrich Nietzsche-t...
2020. dec. 31. 13:13
12/23 anonim válasza:
Maga a könyv jó. De nem gyerekeknek lett szánva, a gyerekek nem értik meg. Nem azért, mert hülyék, vagy tudatlanok vagy "a mai gyerekek milyen idióták" hanem mert még fejlődnek és nem értek el a gondolkodás azon szintjére. Egy gyerek nem fogja fel az érzelmi témát, csak annyit lát hogy szomorú dolgok történnek. És ebben a korban nem is elemzik a műveket -legalább is mi nem elemeztük, így tényleg csak ennyi marad meg belőle.
Vannak gyerek könyvek nagy szerzőktől, nem tudom miért nem lehet azokat adni kötelezőnek ilyen fiatal korban.
2020. dec. 31. 13:41
13/23 anonim válasza:
Na végre valaki jött az előző személyében, aki érti hogy mi a probléma ezekkel a könyvekkel, és nem "megszakérteni" akarja az érzelmi intelligenciámat, mert azt merészelem mondani, hogy ez a könyv nem való gyerekeknek...
2020. dec. 31. 13:43
14/23 anonim válasza:
Nagyon jó könyv ez nem kétség,de nem 10-11 éves gyerekeknek. Emlékszem,az osztályban többen is sírtak pl a kislány halálakor. Mit fogtunk fel a könyvből?A halált és a szomorúságot és a nyomasztó hangulatot,semmi mást. Utáltuk azt a könyvet kicsiként,mert borzasztóan nyomasztó volt. Nem pókemberes képregény kell,de könyörgöm 10 éves gyerekekről beszélünk nem fogják ezt még fel úgy ahogy kéne.
2020. dec. 31. 16:45
15/23 anonim válasza:
Na igen, ez egy jó könyv, de semmiképp nem ilyen kisgyerekeknek való.
Amúgy szerintem nagyban hozzájárul a magyar gondolkodásmódhoz, hogy a korai kötelező olvasmányok vagy ennyire sötétek, vagy egy lúzer a főhősük.
2020. dec. 31. 17:29
16/23 A kérdező kommentje:
Igen, ebben lehet valami kedves utolsó. Köszönöm az eddigi kommenteket!
2021. jan. 1. 20:03
17/23 anonim válasza:
Szerintem is borzalmas, és nekünk még kötelező is volt. Alig bírtam elolvasni, mert csak szenvedtem vele, pedig mindig imádtam olvasni. Bezzeg drága jó tanítónéniknek - akit amúgy imádtam, mert remek pedagógus volt -, Móra Ferenc volt az Isten, a Kincskereső meg a kedvence tőle.
2021. jan. 2. 11:18
18/23 anonim válasza:
Én nem vagyok mai gyerek, a pókember még nem is volt ismert itthon, mikor a kincskeresőt olvastam. Szerettem olvasni, de ez a könyv meg a belőle készült fjlm szerimtem rendkívül myomasztó, és ilyen fiatal gyerekek számára nem hordoz értéket. Csak lehúzza az embert, és fiatalon is már a nyomorra, a szerencsétlenségre nevel. Nem csoda, hogy a kommunizmus alatt lett kötelező olvasmány.Ráadásul nekünk szerintem még másodikban kellett olvasni.
2021. jan. 3. 11:31
19/23 A kérdező kommentje:
Igen, engem is ez a nyomasztó légkör zavart a legjobban, és valóban nyomorra és szerencsétlenségre nevel, hihetetlen, hogy az egész könyv ennyire negatìv, és szinte semmi pozitìvum nincs benne. Én is nagyon szenvedtem vele anno, pedig szeretek olvasni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!