Mi a véleményetek a Mérgező szülők című könyvről?
1-es
Elképzelésed nem reális de lehetne esetleg kötelező olvasmány középiskolában hogy legalább találkozzanak vele az emberek.
3#
Nem hinnem hogy ez kozepsulisok kezebe valo lenne. Utana midegyik menne feljelenteni a szuleit hogy őt bantalmazzak, holott eretlen esszel nehany takaritsd ki a szobad, menj el boltba felszólalások mar “mergezonek” hathatnak.
Inkabb ajanlott olvasmanynak kellene lennie, es valoban, en is inkabb fiatal fenottekel, gyerekvallalas elott olvastatnam, peldaul vedonok tanacsolhatnak, vagy szuleszeti osztalyokon is lehetne olvasmany reszelg a kismamaknak es oda betenni.
Amikor valaki még negyvenéves korában is a szüleit okolja a kudarcaiért, akkor nagyon jól jön neki egy ilyen könyv, megerősítésnek.
Így soha nem kell felelősséget vállalni a tettekért, lásd
"Azért bántalmazok másokat, mert mások is bántalmaztak engem. Azért vagyok ilyen, mert a szüleim..."
Érdekes életfelfogás, de nagyon népszerű. Ha ehhez hozzávesszük a rengeteg újonnan kitalált mentális betegséget, amivel a kezelhetetlen gyerekeket lehet védőpajzs alá vonni, akkor teljes a kör.
A felelősségmentes világ.
#6: 10%-ban igazad van, 90%-ban nem.
"Amikor valaki még negyvenéves korában is a szüleit okolja a kudarcaiért" Jelen! De már abbahagytam, igaz, mindjárt 41 leszek.
"akkor nagyon jól jön neki egy ilyen könyv, megerősítésnek." Az tuti. Én azért akarom elolvasni, hogy ha esetleg majd valaki velem gyereket akar, akkor feleannyi dolgot csesszek el, mint az érzelmi analfabéta apám és a túlterhelt anyám.
"Így soha nem kell felelősséget vállalni a tettekért, lásd
Azért bántalmazok másokat, mert mások is bántalmaztak engem. Azért vagyok ilyen, mert a szüleim..."
Tökéletes példa, miért csesződik el a gyerek. A döntő részük odáig sem jut el, hogy felismerje, hogy a szülei mit tettek vele, csupán viszi tovább a rossz mintát. Egy részük felismeri a szülei vétkes viselkedését, de nem elemzi, részben-egészben továbbviszi. Azért bánt másokat, mert az agressziója egy tudattalan feszültségleeresztő szelep a gyerekkorban elszenvedett agresszió miatti feszültség levezetésére. Ezt magától az emberek elenyésző része képes felismerni és tenni ellene.
#6, sokan - mint te - azt felejtik el, hogy ez a szülői érzelmi bántalmazás nagyon régen történt, emiatt sokszor gyakorlatilag el is van felejtve, annyira el van temetve (nem feldolgozva). Emiatt a tudatos, önálló végiggondolás szinte lehetetlen (belőlem is úgy húzta ki harapófogóval a terapeuta az emléket, amit kellett). Mivel régen történt, a torzulás szinte az alaptermészet része (mint amikor valamit olyan alakúra kovácsolnak), emiatt is olyan nehéz vele szembenézni és kimondani, hogy ez a részem rossz, és utána nagyon melós kijavítani a saját pénzem és időm terhére, amit mások - akiknek a pénzt nem igényelve a legjobbat kellett volna tenni és akarni nekem - elcsesztek.
Ráadásul az ilyen szembenézésnek nincs hagyománya még. Egy barátom sógora 20 éve a szülei válását okolja a bajaiért, és valószínűleg úgy marad (de remélem nem). Ugyanott a nagynéni 40 éve az anyja körüli valamit sirat, a terápiától elzárkózik, ő már valóban menthetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!