Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Stephen Hawking könyv?

Stephen Hawking könyv?

Figyelt kérdés
Van különbség az idő rövid története és az idő még rövidebb története között? Érdemes megvenni mindkettőt, vagy utóbbi az előbbinek az újított kiadása?
2020. dec. 28. 00:48
 1/3 TR75 ***** válasza:

Az idő még rövidebb története "érthetőbb", lényegre törőbb, gyakorlatilag ugyanaz, mint a korábbi változat, csak olvasói visszajelzések alapján kivettek belőle kevésbé fontos dolgokat.

"... a könyv megjelenése óta sok olvasó jelezte Hawking professzornak, hogy milyen nehézséget okozott a könyvben szereplő legfontosabb fogalmak megértése. Ezért született meg Az idő még rövidebb története. A szerző szerette volna korábbi könyve mondanivalóját még érthetőbbé tenni olvasói számára – és egyúttal kiegészítette azt a legújabb tudományos megfigyelések és felfedezések ismertetésével."

2020. dec. 28. 13:07
 2/3 A kérdező kommentje:
Szóval a kiegészítések miatt érdemesebb volna a még rövidebb történetét megvenni?
2020. dec. 28. 16:44
 3/3 TR75 ***** válasza:
Én az átdolgozott verziót vettem meg, elvileg újabb (az eredeti könyv lassan 25 éves, ennyi idő alatt sokat fejlődött a fizika), a lényeg ugyanaz, de a száraz fizikát kiszedték belőle (őszintén szólva engem például nem érdekelnek a képletek, az elméleti fejtegetések, én azt szerettem volna elolvasni, hogy mik a mai nézetek a vizsgált területeken).
2020. dec. 28. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!