Melyik a legjobb ismeretterjesztő könyv fizikából?
Brian Cox - Jeff Farshaw E = mc^2 (De miért olyan nagy ügy ez?) Abszolút ismeretterjesztő, de nagyon szempéletesen érthetően magyaráz, mondjuk nem árt, ha hallottál már valamit a dolgokról.
És van egy másik is, ami tetszett nekem:
Michio Kakou Az elme jövője
Az utóbbit is egy fizikus írta, (érdemes rákeresni a csávóra), az nem csak fizika, de nagyon érdekes. Neki több könyve is jelent meg, én csak ezt olvastam eddig, azok inkább fizikai témájuak.
Simon Singh: A Nagy Bumm című könyvét mindenféleképpen tudom ajánlani. Tudománytörténet igazából, egészen az ókori görög és középkori csillagászoktól kezdve, a mai modern fizikáig. Mivel laikusoknak lett írva, így a szakmai résztől sem kell félni, szerintem még általános iskolai fizika ismeretekkel is bőven érthető Tökéletesen összefoglalja a csillagászat és fizika történetét.
Emellett még ennek a kiadónak a könyveit tudom a figyelmedbe ajánlani, megtalálhatóak közöttük a már említett Michio Kaku könyvei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!