Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Gyűrűk urában mire használták...

Gyűrűk urában mire használták még el az erutól kapott "will"-t a következőkön kívül?

Figyelt kérdés

Szauron a gyűrűbe kovácsolta

Melkor átitatta magával az összes anyagot

Aule létrehozta a törpöket

Yavanna elkészítette vele a két fát

És a többiek? Azt olvastam, hogy minden Ainur kapott egy egyszer használatos teremtőképességet

2020. dec. 20. 19:30
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
2*olvastam a 3 gyűrűk urát, de fogalmam nincs, miről beszélsz :D
2020. dec. 22. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát szerintem a szilmarilokban van róla írva, én magam a wikin olvastam ilyet [link]

Ott a végén írja hogy az ainuk rendelkeznek egy Ilúvatartól kapott képességgel amit egyszer használhatnak föl, pl szauron ezzel készítette el a gyűrűt, egy másik meg a törpöket alkotta meg vele stb

Magyarul nincs róla infó, angolul meg nem tudok. Egyébként a könyveket se olvatam csak a filmeket láttam.

Tehát esetleg ha valaki olvasta ezeket eredeti nyelven, arra lennék kíváncsi , hogy ez a többi ainu miket teremtett vagy mire használta ezt a képességet

2020. dec. 23. 18:12
 3/6 Rhaenyra válasza:
86%
Én annyit tudok hozzátenni, hogy Feanor ezzel alkotta meg a 3 szilmarilt. Miután Melkor elloota őket, képtelen volt újra ugyanúgy létrehoznia.
2020. dec. 26. 18:25
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem úgy működik a will, hogy egyetlen konkrét dologra egyszer használatos. Mármint...bonyolult ezt megfogalmazni. A lényeg, hogy nem egy konkrét dolog megteremtésére használhatja csak mindenki, tehát nem kell lennie minden vala esetében egy olyan nagy horderejű dolognak, amire felhasználta (mint pl. a Két Fa vagy a Szilmarilok). De van olyasmi, amire olyan sokat használtak el, hogy ugyanazt vagy hasonló nagy will-igényű dolgot nem tudnának csinálni.

Tehát attól, hogy Yavanna megalkotta a Két Fát, attól még az összes korábbi teremtéséhez (pl. növények Középföldén) is willt használt, és a későbbiekhez is, de olyan nagy horderejűt, mint a Fák teremtése, már nem tudott volna csinálni, mert úgymond sok kicsire még maradt ereje, egy ilyen nagyra már nem. A tündék összes mágiahasználata is will felhasználását jelenti, tehát pl. mikor Finrod varázsénekkel küzd meg Sauronnal a Szilmarilokban, vagy mikor Feanor létrehozza a Szilmarilokat.

2021. nov. 10. 00:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a Szilmarilokban sincs így konkrétan kifejtve a will mibenléte, csak a HoME sorozatban (History of Middle Earth), ami mostanában jelenik meg folyamatosan magyarul is. De a Szilmarilok megjelent sztorijának ismerete nélkül nincs értelme azokat a könyveket olvasni.
2021. nov. 10. 00:05
 6/6 A kérdező kommentje:
Így már jobban értem, köszönöm
2021. nov. 11. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!