Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Pár nappal ezelőtt nagymamám...

Pár nappal ezelőtt nagymamám a következő szavakat használta: gudics, pumpol, megbubol, Valakinek van valami ötlete hogy ezek mit jelenthetnek? Szégyelltem tőle megkérdezni

Figyelt kérdés

2019. aug. 3. 20:46
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
A gudicsot nem tudom, a pumpol az kb. élősködik, valamilyen érzelmi ráhatással, gyakran sorozatosan pénzt kap adott személytől. A megbubolt meg nálunk arra használják, ha valakit (leginkább "okító célzattal") megvernek.
2019. aug. 3. 20:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,ment a zöld kéz ^^
2019. aug. 3. 21:00
 3/9 Metionin ***** válasza:
100%

Miért szégyelled? Kérdezd csak meg!

A gudics szó nekem mintha 'kis gömbölyű dolog' értelmezésben rémlene, pl. kavics, gubacs, kis konty, göröngy.

2019. aug. 3. 21:22
 4/9 chtt ***** válasza:
100%

A megbúbol nálunk nem simán megver, hanem kifejezetten a fejére csap párszor (a feje búbjára:) - a gudicsot még sohasem hallottam, a tájszótár szerint "valami növény vagy gyümölcs".

Szerintem is kérdezd meg nyugodtan, aztán áruld el nekünk is. :)

2019. aug. 3. 21:24
 5/9 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Nálunk a kakas búbolja a tyúkot.
2019. aug. 3. 21:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz. :) Szerintem nyári feladat, és már augusztus van.
2019. aug. 3. 22:35
 7/9 chtt ***** válasza:
100%

"Nálunk a kakas búbolja a tyúkot."

Ja, ja, Somogyban is :), itt, Pesten viszont se tyúkunk, se kakasunk, így egymást búboljuk. :D

2019. aug. 3. 23:04
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A pumpol - mindig pénzt csikar ki tőle .

A megbúbol - játékosan mondva, hogy megver, de nem tudom hogy a fejhez (feje búbjához) van köze vagy a dudorhoz, ami majd utána nő:) Mert a búb egyik jelentése gömbölyded kidudorodás, ami mindkettőre igaz lehet..

2019. aug. 4. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
6-os: Hehe, szerintem is valami házi feladat kérdés lehet, trükkösen feltéve. Gondolom azért, mert ha csak simán megkérdezi, akkor csak olyan válaszokat kap, hogy nézd meg szótárban, keresd ki magadnak. Azzal meg nincs kisegítve.
2019. aug. 4. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!