Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit kéne átjavítanom ebben a...

Mit kéne átjavítanom ebben a jelenetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Valahogy nem igazán tetszik ez a jelenet....olyan mintha valami hiányozna belőle vagy lehet hogy csak a megfogalmazás a rossz....Valakinek valami ötlet?

– Miért van az, hogy akárhányszor összefekszem valakivel mindig én vagyok a hibás? – napbarnított kezeit keskeny derekára helyezte, s állát felszegve tette fel a kérdést. Tekintetét szándékosan a terem egyik távoli pontjára szegezte, ezzel is azt sugallva, hogy sikerült megbántanom. – Egyébként is, ha annyira elkötelezett lett volna, akkor nem könyörgött volna a farkamért húsz percen keresztül. Vágod ezt haver? Húsz percig vacilláltam – hangosan felröhögtem azon, hogy mennyire szerencsétlenül is próbálja bizonyítani az igazát, közben pedig kipillantottam az ablakon, ahol az utcák továbbra is kihaltnak bizonyultak. Akár merre néztem csak üres útszakaszokat láttam, melyeken a porréteg halványan fellobbant az enyhe szél hatására. Ha egy elcsépelt Western filmben lettünk volna, valószínűleg ez lett volna az a pillanat, amikor egy ördögszekér halad át az úttesten, majd megjelenik a rosszfiú.

– Hova tűntek az emberek? – kérdeztem hirtelen.

2020. dec. 20. 14:40
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Erőltetetten írsz.
2020. dec. 20. 14:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg borzalmasan erőltetett és túlírt. Katasztrofális a stílus. Kinézel az ablakon és azt utcák "kihaltnak BIZONYULTAK"? A por nem lobban, a "hatására" is olyan bugyuta. Nyilván a szélnek ez a hatása, ezt nem kell elmondani, nem fogyatékos az olvasód.

Másrészt az is ostobán hat, hogy arról van szó, hogy ki kit dugott meg, de te valamiért fennkölten akarsz fogalmazni, mert s és helyett, meg melyek. Ez olyan, mint Hollóházi porcelánról enni a mekis hamburgert.

Olvass többet. Szerinted valami hiányzik, de ebből kicsit a... jóízlés. Most ez lehet, hogy bunkón hangzik, de olyan giccses és cirkalmas az egész, miközben annak itt nincs helye és nem is vagy inagzán jó benne. Ha fennkölt akarsz lenni, akkor konzisztensen legyél az, ne legyen benne 'rosszfiú', meg 'felröhögés' a 's' meg a 'melyek' mellett.

(Nyilván vannak olyan művek, mondjuk szatíra vagy valami hasonló humoros, ahol az író direkt furcsa stíluselemeket használ ez bizonyos hatáshoz, de itt nem ez van. Karikatúrát sem tudsz jól rajzolni a helyes alapok nélkül.)

Amatőr lesz az írás, ha (csak nem szándékosan, pl szarkazmus miatt, ahogy mondtam) kevered a dolgokat. "Kiskegyed lenne a partnerem egy sajtbureszra?" Ugye milyen fura? Ha komolyan kellene venni a történetet, akkor ez nem működik.

2020. dec. 20. 15:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Nagyon erőltetett, mintha kényszerből írnál. Próbálsz szépen és választékosan fogalmazni, de egyszerűen nem áll össze és így nagyon rossz hatást kelt.

A #2-es minden szavával egyetértek. Olvass nagyon sokat.

2020. dec. 20. 17:13
 4/4 anonim ***** válasza:

– Miért van az, hogy akárhányszor összefekszem valakivel mindig én vagyok a hibás? – kérdezte csípőre tett kézzel,és felhúzott orral bámult a szoba ellenkező sarkába.

– Egyébként is, ha annyira komolyat akart volna, nem könyörög a farkamért húsz percen keresztül. Vágod ezt haver? Húsz percig vacilláltam – hangosan felröhögtem azon, hogy mennyire szerencsétlenül is próbálja bizonyítani az igazát.

{, közben pedig kipillantottam az ablakon, ahol az utcák továbbra is kihaltnak bizonyultak. Akár merre néztem csak üres útszakaszokat láttam, melyeken a porréteg halványan fellobbant az enyhe szél hatására. Ha egy elcsépelt Western filmben lettünk volna, valószínűleg ez lett volna az a pillanat, amikor egy ördögszekér halad át az úttesten, majd megjelenik a rosszfiú.} - ezt itt szépen kihúztam.

– Hova tűntek az emberek? – kérdeztem hirtelen, amikor kinéztem az ablakon, és csak a fellebbenő por fénylett az üres út felett.

Ennyi a lényeg. A többi sallang, szóismétlésekkel.

Amúgy a nézőpontot sem értem, vagy nem jól vannak megírva a párbeszédek. Olyan volt eredetileg, mintha a felültetett (haha) csaj is jelen lett volna, miközben nyílván két pasi beszélgetett egy korábbi szexről.

Logikai hiba:

Miért könyörög 20 percig farokért egy csaj? Kap kettőt annyi idő alatt, ráadásul nem szakadt volna be a feje, ha annyira fszehes volt, hogy 20 percig könyörgött. Mindkettő ugyan azt akarta: egy gyors numerát. Akkor hol itt a konfliktus? Legyen a konfliktus az, hogy kacer pillantásokat vetett az álló dákód alól rád, miközben a szája szélét törölgetve megkérdezte, hogy na, milyen volt? Te meg mondtad, hogy: hmm, elment. Végül is...

2020. dec. 21. 00:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!