Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kinek hogy tetszik ez a...

Kinek hogy tetszik ez a regényötlet?

Figyelt kérdés

Bizonyosan jutott már eszünkbe olyan gondolat, hogy miközben mi álomra hajtjuk a fejünket, pontosan abban a pillanatban valaki más éppen felébred, s elkezdi napját, délutánját, esti műszakját, vagy épp hajnali ébredést igényelő munkáját. Talán csak egy könyvről emeli fel a fejét, mely felett sikeresen elaludt, vagy egy dögunalmas matematika órán bóbiskolt el a pad szélén. De ennek az ébredő embernek van egy párja, az az ember, aki pont abban a pillanatban alszik el.

Főszereplőnk nem más, mint egy magányosan élő, fiatal korában zseninek titulált, de később titulusát vesztett üzletember, aki a gyenge középosztályban tengeti életét. Munkahelyén egyszer arra ébred, hogy teljesen leizzadt, s álmában látni vélt valakit meghalni. Tisztán emlékszik a személy nevére, arra, hogy mit csinált, milyen módon halt meg. Még a legidiótább, mindenki által átélt részletek is totálisan megmaradtak benne.

Aztán mikor Ian Wrightraven internetes böngészésekor megtalálja az álma szereplőjének gyászjelentését, ráébred különleges képességeire. S Ian Wrightraven arra is ráébred, hogy ezzel az erővel csodálatos dolgokra tehet szert, akár gyilkosságok árán is.

2010. aug. 12. 01:48
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Nekem bejön:)Sztem klassz.

Utolsó válaszoló, nekem meg csak annyit: Talán irigykedsz, hogy mindenki díjazta?

Amúgy meg nem mindenki olyan szemét hogy ellopja a másik történetét :S Ha te ilyen vagy... És ha el is lopnád az ötletet, nem biztos hogy jól is írnád meg. Szerintem ki se adnák :D

2010. aug. 24. 19:39
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
tvájlájtot is csak dicsérték és mekkora sablon már :D
2010. aug. 24. 20:01
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
elkell viselni a kritikát is... lehet hogy egy ember a szemét de lehet hogy csak neki van igaza.. lásd: friderikusz XD
2010. aug. 24. 20:02
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Én elolvasnám :) Neked meg utálomavindózt: ha még el is lopnád az ötletét, és le is írnád, ilyen helyesírással és fogalmazással a kiadó röhögve penderítene ki. :D
2010. aug. 24. 23:26
 25/33 anonim ***** válasza:

A ötlet nem rossz, viszont korántsem oly eredeti, mint gondolnád.

Ha nem hiszed vedd kézbe Babits MIhály: Gólyakalifa. Egy az egy ugyanaz az ötlet. (Akkoriban nem volt internet, így a gyilkosságról telegráfon értesül - de ennyire ugyanaz a forgatókönyv.)

Ettől függetleneül megírhatod. Sőt! El szeretném majd olvasni.

Egy jó tanács: ne dölj be annak, hogy valakinek tetszik, és "éljenez", inkább figyelj a kritikákra.

2010. aug. 25. 12:18
 26/33 A kérdező kommentje:

Hmm, nagyon örülök annak, hogy honfitársam volt az ötletgazda, viszont nem tudtam róla, hogy ilyen már létezik :O Köszönöm az ajánlást, valószínűleg elolvasom majd, mert nekem tetszik.

Na azt mondja mi is van még itt.:D

Nyugodtan el lehet lopni az ötletet, csak lazán, egy másik kérdésben már közzétettem az ezzel kapcsolatos gondolataimat, szerintem egy ember nem tudja egy másik ötletét ugyanabban a menetben megvalósítani, mint ahogy az eredeti létrejönne, szóval a vége úgyis az lenne, hogy két teljesen más sztorit olvasnánk, ami csak jó lévén könyvfan vagyok. :)

Aztán ami a Harry Potter vonalat illeti, nem is tudom, szerintem nem egészen fogtad fel, hogy miről írtam. A Harry Potterben a Voldemort és Harry közötti kapcsolat miatt látták azt, amit a másik is, bizonyos esetekben. Az én ötletem arról szól, hogy minden ember között a Földön meg van ez a kapcsolat, tehát ha valaki épp lefekszik, a másik pontosan ugyanabban a pillanatban felébred, csakhogy a kapcsolat nem mindenhol lesz olyan erős, mint a főszereplő esetében.

Egyébként köszönök minden hozzászólást, ha már elolvastátok ezt a kis bevezető szerűséget, az egy jó pont nálam, mindenkinek ment a plusz, kivéve annak aki retardáltnak hívott.

Nem vagyok retardált, inkább csak egy kicsit lökött.:D

2010. aug. 25. 18:56
 27/33 A kérdező kommentje:

Hmm, hiányos kis kommentet írtam az előbb, még hozzáteszem, hogy elolvastam Babits történetének rövidke tartalmát, és tényleg kísérteties a hasonlóság. (Hogy Stant idézzem a South Parkból: "Pi..ába azt hittem én vagyok az ötletgazda." :D

A Twilight-ot emlegető sablonozgató személynek mondanám még, hogy lehet tényleg sablonos, de nézd meg mennyi ember olvassa azt a sztorit. Iszonyat siker, még ha én nem is szeretem például. Szerintem olyan sztorit írni amit ilyen sokan olvasnak iszonyatosan jó érzéssel járhat. :)

2010. aug. 25. 19:03
 28/33 anonim ***** válasza:
100%
Fúúúú, kisanyám vagy kisapám te zseni vagy!Mikor adatod ki?Mi lesz a ?imádom az ilyen könyveket, de nehogy elrontsd mert érzem az ötleten, hogy baromijót ki lehet belőle hozni!Legyen érdekes, sejtelmes és ütős!És akkor leborulok lábaid előtt!Huhú végre valaki aki nem sz@r vámpírsztorira gondol !De nehogy elrontsd!Sok szerencsét!Áldásom rád és a könyvedre!
2010. aug. 25. 20:12
 29/33 A kérdező kommentje:
A "kisapám" lesz a nyerő :D Örülök, hogy ennyire tetszik az ötlet, nekem meg a hozzáállásod, úgyhogy te pláne kaptad a pluszozást:D
2010. aug. 25. 20:28
 30/33 anonim válasza:
Szerintem is jó ötlet, elgondolkodtató és újszerű. Remélhetőleg sikerül majd kiadnod!
2010. aug. 31. 18:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!