Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit szerettek: e-book vagy...

Mit szerettek: e-book vagy sima könyv?

Figyelt kérdés
Én például odáig vagyok a nem elektronikus könyvekért. Szeretem az illatál, a hangját ahogy lapozom. Ezzel szemben az e-book csak egy kijelző. Ti mit gondoltok?

2020. okt. 31. 20:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%
Én is inkább rendes könyv párti vagyok, de nem vetem meg az E-book-ot
2020. okt. 31. 21:57
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Ebook.

- Nem szakadok meg. Fiatalabb koromban tönkretettem a hátamat a folyamatos hatalmas táskákkal. Mindig úgy pakoltam, mint aki háborúba megy és meg is lett az eredménye. Nyaralni/utazni is kicsit könnyebb úgy, hogy nincs könyvekkel teli a táskám.

- Mindig elérhető minden. Nem kell várni, hogy megjöjjön a könyv, nem kell a könyvesboltosok ízlésvilágára támaszkodnom, mert minden van. Nincs olyan, hogy elfogyott egy sorozat első kötete, a többi meg ott van a boltoban, de így nem tudom elkezdeni. Nem kell mindenféle sufni oldalakon, meg az ezer éve nem frissített/megnyitott Moly profilokon vadászni.

- Van fénye. Aki lakott már olyan helyen, ahol béna a világítás, az tudja. Esetleg aki szeret tömegközlekedés közben olvasni vagy szabadban.

- Nincs olyan, hogy egy könyvnek béna a betűtípusa vagy a betűmérete. Beállítom és mind olyan. Akinek nem tökéletes a látása ez nagy előny lehet.

- Kényelmesebb fekve, ágyban olvasni, mert elég egy kézzel fogni, lapos, könnyű. Reumás, esetleg remegő, erőtlen kézzel is használható, ha valakinek ilyen fajta betegsége van, mert pl. idős vagy mosgássérült.

- Praktikus lehet, ha szereted az új, ismeretlen, független szerzőket, mert náluk lehetséges hogy egyelőre csak az interneten kaphatóak vagy a papír könyv ritka és nehezen megtalálható, esetlen a kis példányszám miatt drága.

- Szótár. Aki idegen nyelven akar olvasni és nem akar 2 percenként megállni szótárazni, annak ez nagyon jó kehetőség egy gyors csekkolásra.

- Nem foglal helyet. Kis lakásban lakni, esetleg albérletben, koleszban, költözni, stb.

Hozzáteszem, nekem a könyv lényege a tartalom, nem a szoba telerakása meg az instagram fotók hátterének lenni. Valahogy ez az illat dolog is olyan... az első és a századik könyvnek is könyv illata van. Ennyiből olvasol bármin és egy könyvet szagolgatsz, akkor meg tudod mondani, hogy ez most Harry Potter illat vagy Stanislaw Lem illat? :)

2020. okt. 31. 22:25
 3/13 anonim ***** válasza:
80%
Simán veszek csak.
2020. okt. 31. 23:52
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Sima könyv.
2020. nov. 1. 06:24
 5/13 uyscuti ***** válasza:
100%
Sokat olvasok elektronikusan is és ,,valódi" könyvet is. Alapvetően mindkettőt szeretem , a lényeg , hogy meglegyen az , amit olvasni akarok. De egy kicsit arra felé hajlok , hogy a könyv az mégiscsak ,,könyvebb" , ha papírból van.
2020. nov. 1. 06:47
 6/13 anonim ***** válasza:
93%
Nekem mindkettő. Amit kapni e-könyvben, azt úgy veszem meg, amit nem, az meg a polcomra kerül. Egyébként tényleg előny, hogy az e-könyvnél nem fogy ki egy sorozat része, hanem mindet meg tudod venni. És helyet sem foglal.
2020. nov. 1. 07:21
 7/13 dililili ***** válasza:
90%
Engem nem zavar, hogy sok helyet foglal a könyv, imádom a kezembe tartani. Imádom az illatát, imádom, ahogy megérintem a lapokat. Valahogy az e-book gondolata is idegen nekem. De természetesen nem vetem meg azt, ha valaki nem könyvpárti, minden ember más. :)
2020. nov. 1. 08:35
 8/13 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó, engem sem zavarna, ha lenne helyem. :D A nincsből nem lehet dolgozni, a fizika törvényei állandóak.
2020. nov. 1. 13:41
 9/13 anonim ***** válasza:
69%

Ekönyv

#2-es válaszoló tökéletesen összefoglalta.

Gyorsabb egyszerűbb.

Ami talán kimaradt...

A papír könyv tönkre megy....

Illetve egyszerre 1 ember olvashatja/az ekönyvet meg korlátlanul!

(Illetve azonnal osztható)

2020. nov. 1. 16:08
 10/13 anonim ***** válasza:
48%
Sima könyv. Utálom az e-könyveket.
2020. nov. 2. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!