Mit szerettek: e-book vagy sima könyv?
Ebook.
- Nem szakadok meg. Fiatalabb koromban tönkretettem a hátamat a folyamatos hatalmas táskákkal. Mindig úgy pakoltam, mint aki háborúba megy és meg is lett az eredménye. Nyaralni/utazni is kicsit könnyebb úgy, hogy nincs könyvekkel teli a táskám.
- Mindig elérhető minden. Nem kell várni, hogy megjöjjön a könyv, nem kell a könyvesboltosok ízlésvilágára támaszkodnom, mert minden van. Nincs olyan, hogy elfogyott egy sorozat első kötete, a többi meg ott van a boltoban, de így nem tudom elkezdeni. Nem kell mindenféle sufni oldalakon, meg az ezer éve nem frissített/megnyitott Moly profilokon vadászni.
- Van fénye. Aki lakott már olyan helyen, ahol béna a világítás, az tudja. Esetleg aki szeret tömegközlekedés közben olvasni vagy szabadban.
- Nincs olyan, hogy egy könyvnek béna a betűtípusa vagy a betűmérete. Beállítom és mind olyan. Akinek nem tökéletes a látása ez nagy előny lehet.
- Kényelmesebb fekve, ágyban olvasni, mert elég egy kézzel fogni, lapos, könnyű. Reumás, esetleg remegő, erőtlen kézzel is használható, ha valakinek ilyen fajta betegsége van, mert pl. idős vagy mosgássérült.
- Praktikus lehet, ha szereted az új, ismeretlen, független szerzőket, mert náluk lehetséges hogy egyelőre csak az interneten kaphatóak vagy a papír könyv ritka és nehezen megtalálható, esetlen a kis példányszám miatt drága.
- Szótár. Aki idegen nyelven akar olvasni és nem akar 2 percenként megállni szótárazni, annak ez nagyon jó kehetőség egy gyors csekkolásra.
- Nem foglal helyet. Kis lakásban lakni, esetleg albérletben, koleszban, költözni, stb.
Hozzáteszem, nekem a könyv lényege a tartalom, nem a szoba telerakása meg az instagram fotók hátterének lenni. Valahogy ez az illat dolog is olyan... az első és a századik könyvnek is könyv illata van. Ennyiből olvasol bármin és egy könyvet szagolgatsz, akkor meg tudod mondani, hogy ez most Harry Potter illat vagy Stanislaw Lem illat? :)
Ekönyv
#2-es válaszoló tökéletesen összefoglalta.
Gyorsabb egyszerűbb.
Ami talán kimaradt...
A papír könyv tönkre megy....
Illetve egyszerre 1 ember olvashatja/az ekönyvet meg korlátlanul!
(Illetve azonnal osztható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!