Szerintetek milyen hatást vált ki a vallás központba helyezése egy fantasyben? Belefér?
Sziasztok!
Nos, egy high fantasy regényen dolgozok (ez lenne az első regényem), még csak a világ, történelem és a mitológia kidolgozásánál tartok.
Itt viszont megakadtam, mivel a vallás terveim szerint fontos szerepet kapna a történetben, ez is (!) lenne az egyik központi témája.
A vallás egy kitalált vallás lenne, de sok vallásra hasonlítana innen-onnan. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire okozna zavart? Nem keltene ez rossz érzéseket egyesekben?
Véleményem szerint a fantasy egyik fő része a vallás, mitológia, de ez ilyen szinten is jó lenne így?
Ez elég fura kérdés szerintem, mert a könyvednek az a fő témája, amit te kitalálsz neki. Ne másoknak próbálj vele megfelelni, mert mindenki kedvére nem fogsz tudni tenni.
Sok fantasyban kulcsszerepe van a vallásnak és sok variáció létezik rá. Dűnében pl. nagyon erős és a kritikája is komoly, hogy nem szabadna vakon, fanatikusan követnünk a messiás figurákat.
Szóval írj arról, amivel kapcsolatban van mondanivalód és ne zavarjon, hogy ez valakiben rossz érzést kelthet.
Ha jól van megírva, akkor az egy nagyon erős (és jó) cselekmény lehet. Ez egy fiktív világ, a tied, bármi lehet a középpontban, mert bármiből lehet jó történetet csinálni.
High fantasy-t írok, szintén még a világépítés résznél tartok, és bár nálam nem a vallás lesz a fő elem, de őszintén szólva a különböző mitológiák kiépítését élvezem a legjobban.
Attól függ mi a téma...
Ha ilyen világmegváltásról, próféciákról, politikáról szóló high fantasy, akkor igen, szerepe van a vallásnak, mitológiának.
Ha elsősorban öldöklés, harc, vérengzés, menekülés van, akkor nem fontos.
Szerintem egy új vallás,alternativ/párhuzamos világba,jövőben jól hangzik.
Szívesen olvasnám,akár bele olvasó novella ként is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!