Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek milyen hatást...

Szerintetek milyen hatást vált ki a vallás központba helyezése egy fantasyben? Belefér?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos, egy high fantasy regényen dolgozok (ez lenne az első regényem), még csak a világ, történelem és a mitológia kidolgozásánál tartok.

Itt viszont megakadtam, mivel a vallás terveim szerint fontos szerepet kapna a történetben, ez is (!) lenne az egyik központi témája.

A vallás egy kitalált vallás lenne, de sok vallásra hasonlítana innen-onnan. Arra lennék kíváncsi, hogy ez mennyire okozna zavart? Nem keltene ez rossz érzéseket egyesekben?

Véleményem szerint a fantasy egyik fő része a vallás, mitológia, de ez ilyen szinten is jó lenne így?

2020. okt. 27. 17:07
A kérdező szavazást indított:
Szerintem a fantasy fontos része a vallás, mitológia
Szerintem kell a vallás a fantasybe, de nem jó/nem kell, hogy központi szerepet kapjon
Nem kell, mert csak zavart keltene
Egy fantasynek nem a vallás a fő témája
17 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég fura kérdés szerintem, mert a könyvednek az a fő témája, amit te kitalálsz neki. Ne másoknak próbálj vele megfelelni, mert mindenki kedvére nem fogsz tudni tenni.

Sok fantasyban kulcsszerepe van a vallásnak és sok variáció létezik rá. Dűnében pl. nagyon erős és a kritikája is komoly, hogy nem szabadna vakon, fanatikusan követnünk a messiás figurákat.

Szóval írj arról, amivel kapcsolatban van mondanivalód és ne zavarjon, hogy ez valakiben rossz érzést kelthet.

2020. okt. 27. 17:17
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat :) az az igazság, hogy már a kérdés kiírásakor elgondolkodtam, hogy tényleg kirakjam-e, de végülis jobb biztosra menni...
2020. okt. 27. 17:24
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól van megírva, akkor az egy nagyon erős (és jó) cselekmény lehet. Ez egy fiktív világ, a tied, bármi lehet a középpontban, mert bármiből lehet jó történetet csinálni.

High fantasy-t írok, szintén még a világépítés résznél tartok, és bár nálam nem a vallás lesz a fő elem, de őszintén szólva a különböző mitológiák kiépítését élvezem a legjobban.

2020. okt. 27. 17:27
 4/10 A kérdező kommentje:
Én ugyanígy vagyok ezzel :D sokat időzök a történelemnél, mitológiánál, vallásnál, mert szeretem ezeket kidolgozni
2020. okt. 27. 18:05
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ mi a téma...

Ha ilyen világmegváltásról, próféciákról, politikáról szóló high fantasy, akkor igen, szerepe van a vallásnak, mitológiának.

Ha elsősorban öldöklés, harc, vérengzés, menekülés van, akkor nem fontos.

2020. okt. 27. 18:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Az aranyiranytu is arról szol pl
2020. okt. 27. 19:13
 7/10 A kérdező kommentje:
#5 lenne ez is, az is
2020. okt. 27. 20:26
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem egy új vallás,alternativ/párhuzamos világba,jövőben jól hangzik.

Szívesen olvasnám,akár bele olvasó novella ként is

2020. okt. 28. 10:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha így tervezted, akkor írd bele, mert az a lényeg első sorban, hogy Te szeresd azt, amit csinálsz!
2020. nov. 3. 08:44
 10/10 A kérdező kommentje:
Ez így igaz! :) ment a zöld kéz
2020. nov. 3. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!