Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Harry Potter-sorozatban...

A Harry Potter-sorozatban szereplő varázslók/boszorkányok milyen vallásúak? Követnek egyáltalán valamilyen vallást?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nos, nagy Harry Potter-rajongó vagyok, kiolvastam a könyveket többször, a filmeket is láttam, és már egy ideje felmerült bennem, hogy milyen vallást követnek az angol boszorkányok/varázslók, vagy úgy egyáltalán az egész világon élő varázslótársadalom.

Mert pl. Harrynek van keresztapja, Sirius Black. Ha jól emlékszem, Draco keresztapja pedig Perselus Piton. Tehát meg vannak keresztelte. Akkor ők vallásosak? Mivel Angliában élnek, anglikán vallásúak? Mert erre nem nagyon utal semmi, a fent említetteken kívül... Mi a véleményetek?

2020. jún. 29. 13:26
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy a varázslók és boszorkányok egységesen követnéne egy bizonyos vallást. Szerintem ebből a szempontból teljesen olyanok, mint a muglik: valamelyik ilyen, valamelyik olyan, valamelyik semmilyen :)
2020. jún. 29. 14:00
 2/9 anonim válasza:
100%
Egyetértek az előttem válaszolóval. Hiszen attól,hogy varázslók,nem kell mind ugyanazt a vallást kövessék. Szerintem nincs külön vallásuk sem.
2020. jún. 29. 14:17
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

A Harry Potter szándékosan nem említ semmilyen vallást, egyrészt azért, hogy ne lehessen emiatt vádolni az írónőt (pl hogy gúny tárgyává teszi a keresztényeket), meg a varázslók nyílván nem hinnék el, hogy egy isten teremtette a világot.

Wikipédián ki van fejtve ez rendesen, olvasd el, ha érdekel. :)

2020. jún. 29. 14:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Varázslóvallás nincs, szóval a választék számukra is ugyanaz, mint bármelyik muglinak.

Egyébként a keresztelő manapság sokaknál csak egyfajta hagyomány, nem feltétlen áll mögötte vallásos töltet.

2020. jún. 29. 16:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
#3 vagyok, megnéztem, valamiért már nincs fent Wikipédián az a rész, amely a Harry Potter és a vallás kapcsolatát taglalja. De lehet, hogy valahol még meg lehet találni.
2020. jún. 29. 16:24
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm 😊!

Egyébként gondoltam rá én is, hogy azért nincs benne ez részletesen, mert az megosztaná az embereket, és kisebb lenne az olvasottság emiatt.

2020. jún. 29. 17:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Igen szerintem is ugy vannak hogy az épp aktuális országtól függ hisz kitérnek a történelemre merlinre stb és ugye bár arthur király erősen keresztény vallású volt! Szoval ebből is lehet következtetni hogy az aktuális hely választja meg hisz ez kb olyan mint a nyelv! És igen a háttérben az volt hogy ne legyen bonyodalom de pl az is szerintem egy tok jo ötlet lett volna ha csinál egy külön vallást nekik (persze szabadon követheti bárki de inkább a varázslok ezt követik... egyfajta Egy isten hit avagy imádkozás magához a mágia hoz és a nagy varázslok Lettek volna a szentek apostolok messiasok pl merlin, abe no seimei, solomon, Medea, Morgan la fay, Grimhildr
2020. júl. 27. 23:57
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! :)

Igen, szerintem is ötletes lett volna, bár nem ezen volt a fókusz a könyvekben. Csak azért tettem fel ezt a kérdést, mert azt hittem, hogy a mágia használata megváltoztatta volna a világnézetüket, és ezáltal a vallásukat is.

2020. júl. 28. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg itt a vallás erősen kapcsolódott a mágiahoz Pl Jézus buddha Mózes solomon Mohamed csoda tételei Valószínűleg ok is varázslok voltak ebben a világban
2020. júl. 28. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!