Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hová küldjem el a kész könyvem?

Hová küldjem el a kész könyvem?

Figyelt kérdés
Milyen kiadóhoz érdemes? Még nincs teljesen kész, de szerintetek akár fejezeteket küldhetek valahová? Hátha valaki érdemesnek találná... Mielőtt valaki megkérdezi: Nem, nem küldöm el ide senkinek privátban.

2020. szept. 22. 10:35
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
69%

Na, szóval, az lemaradt, hogy a kérdésedben borzalmas a helyesírásod, a további válaszaidban teljesen elfogadható (már amennyit elolvastam). Viszont a stílus borzalmas!

Azt azért még hadd tegyem hozzá, hogy egy jó írásnak (a jó helyesíráson, mondatszerkesztésen túl) rengeteg más, ugyan olyan fontos eleme is van.

Az pedig nem igaz, hogy ajánlás nélkül nem olvas bele senki a kiadónál a kéziratokba.

Nyilván, amelyik megkeresés szövege is arrogáns, hemzseg a helyesírási hibáktól, biztosan a kukában landol.

Az sem igaz, hogy nem válaszolnak. Jól írok, de nem vagyok egy J. K. R., ráadásul teljesen új szerzői név alatt szeretném az új regényeim megjelentetni, mégis válaszoltak többen is. Kaptam hideget-meleget, kritikát, maradt is egy-két kiadó, akikkel jelenleg is tárgyalok.

A magánkiadást nem ajánlom...

(Ha mégis érdekel valaki objektív véleménye, akkor privátban írhatsz, kérdező, és beleolvasok).

2020. szept. 28. 23:01
 32/33 anonim ***** válasza:
53%

Hűha! Én is író vagyok, tudományos kéziratokat lektorálok, szerkesztek is, de ha ilyen öntelt jelölttel találkozom, szépen visszautasítom (még akkor is, ha fizetős munkáról van szó).

Nem írok rosszul, sőt, ismerem az írástechnikai alapokat, de még a helyesírásom sem utolsó. Mégis kapok kritikát a szerkesztőktől, mégsem szakad be a fejem.

Csak a szemléletesség kedvéért, itt egy kis korrektúra:

"Jó, egy dolog van, amiért hálás vagyok neked kedves Hasonlatok Mestere!

Helyesen: Jó, egy dologért hálás vagyok neked, kedves" hasonlatok mestere".

Biztos, hogy soha még csak véletlenül sem fogok többet felnézni erre az oldalra.

Helyesen: Biztos, hogy soha, még véletlenül sem fogok többé felnézni erre az oldalra.

Még gyenge pillanataimban sem fogom megpróbálni, mert szeretem ahogy írok, sőt!

[Ez véletlenül helyes. Annyit fűzök hozzá, hogy elég baj. Mármint az, hogy szereted, ahogy írsz.]

Néha ez az egyetlen amit szeretek magamban...És vigyázni akarok rá, {meg} és a mostani felfogásomra, {hogy ne ébredjek egy nap azzal a felismeréssel} nehogy egy nap azzal a felismeréssel ébredjek, hogy úgy látom a világot|,| mint te. De e{a}nnyit itt hagy{nék}ok nektek: a tizenöt éves testvérem tik-tokozik, Netflix filmeken nő fel, és mégis imád olvasni. {Sok hozzá hasonló fiatalt látok, akik egyre többen szeretnek olvasni,} |Egyre több olyan fiatalt látok, akik imádnak olvasni. K{k}önyvmolyokat, akik éhez{ik} |nek| az izgalmas, vicces történetek{et}|re|, és úgy érzik|,| azokból nincs elég. Ezúton kérlek, kedves idetévedő, művészlelkű emberke{,} - aki talán {át}olvasva ezeket a {dolgokat|sorokat|, esetleg arra gondol: felesleges, amit csinál, hogy fordulj meg szépen, és nyomd meg azt a nagy, piros X-et{gombot}, és alkoss, amit szeretnél!"

{}=kihúzás.

||=beírás.

Csak érzékeltetni szeretném, mit lát egy korrektor, miután végigment a szövegen.

Egy része helyesírási, egy része stilisztikai, harmadrésze központosítási hiba.

2020. dec. 22. 01:23
 33/33 anonim válasza:
100%
Hajrá kérdező! Szerintem éppen ez az önbizalom és határozottság szükséges ahhoz, hogy egyszer sikeres író váljon belőled. A központosítást, stilisztikát a legtöbben csak később tanulják meg. A lényeg, hogy legyen fantázia és élet a történetben. Dolgozd ki a karaktereket, legyen üzenete a sztorinak, találj izgalmas központi témát és írj! Írj, írj, írj! Szükség van lelkes írókra. Ne hagyd hogy néhány okostojás eltérítsen a hivatásodtól. Véleményem szerint a legjobb, amit tehetsz, hogy találsz egy már befutott "mentort". Az ő segítségével kijavítod a hibákat, átírod azokat a részeket, amiket szükséges. A barátaid, ismerőseid véleményét is kikérheted, lépj be író klubbokba! Én szurkolok, és hajrá!
2021. máj. 3. 16:31
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!