Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hová küldjem el a kész könyvem?

Hová küldjem el a kész könyvem?

Figyelt kérdés
Milyen kiadóhoz érdemes? Még nincs teljesen kész, de szerintetek akár fejezeteket küldhetek valahová? Hátha valaki érdemesnek találná... Mielőtt valaki megkérdezi: Nem, nem küldöm el ide senkinek privátban.

2020. szept. 22. 10:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
86%

Egy kisebb kiadóban dolgozom. Nincs teljes rálátásom a szakmára, de a legtöbb kiadó nem foglalkozik ismeretlen szerzőkkel. Fizetni meg még kevesebben fizetnek érte. Hozzánk bármit hozhatsz, a minőség mindegy. Ha csupa A betű az egész, az sem gond. De előre ki kell fizetned mi munkánk egészét és a nyomdaszámla felét.

Ha nagyon-nagyon-nagyon jó, akkor esetleg a költségekbe részben beszállunk.

Abban biztos lehet, hogy nincs olyan kiadó, amelyik megveszi. Azaz előre kifizet egy jelentős summát, és majd az eladásokból is részesülsz.

2020. szept. 22. 11:28
 12/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod 11:28-as, de inkább az őszinteségedet. Ezt a "legtöbb kiadó nem foglalkozik ismeretlen szerzővel" részét a könyvpiacnak sosem értettem, mert minden ismert író egyszer ismeretlen volt. És nem gondolom, hogy az ismertség egyenesen arányos a történet minőségével.
2020. szept. 22. 11:37
 13/33 anonim ***** válasza:
27%
Én is kiadóban dolgozom. Nemcsak írni nem tudsz, de még önimádó is vagy. Soha nem fogsz ezen a téren érvényesülni.
2020. szept. 22. 11:50
 14/33 A kérdező kommentje:
De jó! Ha valaki tudja mit akar, esetleg ehhez az egy dologhoz még önbizalma is van, rögtön önimádó?
2020. szept. 22. 12:01
 15/33 anonim ***** válasza:
89%

Nézd, én még a szocializmusban nőttem fel. A kiadók állami cégek voltak. Nem volt lényeges a minőség, ha belefér a tűrt vagy támogatott írások közé. Más nem is nagyon számított. Nagyon sok remittenda volt (eladatlan kiadvány), amit egy idő után lezúztak.

A mai kiadók nyereségérdekeltek. Azt adják ki, amiből sok pénzt remélnek. A közízlés sajnos rossz. A leggagyibb dolgokat veszik az emberek, és nem csak az olcsósága miatt.

Amikor kezdtem a szakmát, ha megjelent 40 000 példányban egy könyv, abból ha nem is gyorsan, de 20-25 ezer azért csak gazdára talált.

Ma a kiadói munka és a nyomdászat válságban van, és már jó ideje.

Ennek egyik forrása a szabadság. Bármit ki lehet adni.

Régen volt egy Rádió és Televízió Újság. El lehetett adni belőle közel 100%-ot, ami több százezer példány.

Ma alig van olyan magazin, amiben ne lenne legalább vázlatosan tévéműsor.

Régen volt egy témakörben egyféle heti- és havilap, most van 8-10 legalább.

A könyvekkel is ez van. Rengeteg jelenik meg. Nálunk, ha kinyomatunk egy könyvet 600 példányban, ha egy év alatt elmegy a fele, akkor az már boldogság. Az országosan ismert nagyoknál sem sokkal rózsásabb a helyzet.

Van néhány név, amire ugranak az emberek, pedig kommerszet vagy gagyit írnak. És vannak olyanok, akik igazán jó írok, de a kutyának nem kell. Ez van.

Mindenki volt kezdő, és mitől legyen ismert valaki, ha a névtelensége az akadály. Ja kérem, erről szól ez a szép rendszer, amire annyira vágytunk. Verseny van.

Helyettes takarítónő akarsz lenni? Ad be a pályázatod. Beszél 147 nyelven, legyél fiatalos, kreatív, legyen kocsid stb. Ja, takarítani nem tudsz? Az nem fontos.

Nagy ellenség még az internet is. Gyorsabb, mint a tévé, rádió. Nem szekvenciális, mint ezek. Nincs nyomdai átfutás stb.

Amikor bő tíz éve volt az nagy válság, a kiadók fele, a nyomdák kétharmada lehúzta a redőnyt.

Sok sikert kívánok, de biztatni nem tudlak!

2020. szept. 22. 12:02
 16/33 anonim ***** válasza:
15%
Nem privizek veled. Annyi eszed sincs, hogy felfogd: aki nem beszél hibátlanul idegen nyelvet, az nem lehet tolmács (hiába tudja a konyhanyelvet). Éppen így, aki nem tud helyesen írni meg fogalmazni, az nem lehet író (hiába írogat otthon).
2020. szept. 22. 12:03
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

16-os! Egyetértek veled, de volt szerencsém olyan folyóiratot gondozni, olyan könyvet tördelni, amelyeket több diplomával rendelkező tudós emberek írtak. Nálunk még van korrektor. Ma már gépben javít, de sokáig kinyomtatott lapokon. Mire végzett, tiszta piros volt a papír a sok javítástól.

Kiadtunk olyan könyvet is, amely 100%-ban értelmetlen mondatokat tartalmazott csak. És mindegyik könyvben ugyanazokat. A szerző kifizette, mi nem írtuk bele a nevünket. Mondjuk egyetlen példányt sem vett meg senki.

A paletta nagyon széles. Annyi biztos, ha ma valaki író akar lenni, vagy kiadót alapítani, akkor tegye, ha a pénz nem számít.

2020. szept. 22. 12:10
 18/33 anonim ***** válasza:
100%
17-es: Több évig szerkesztettem olyan kiadóknál is, ahol magánkiadásokat adtak ki, borzalmas volt, papíralapon pirossal javíttattak, mintha korrektúra volna, piros filccel a sorok közé szorítva kellett újraszerkesztenem az analfabéta mondatokat, hiába kértem, hogy csináljuk Wordben, el sem tudom képzelni, hogy olvasta ki a tördelő. Már nem vállalok ilyet, mert hányingerem van a narcisztikus szerzőktől, akik az alapokat sem tudják, de Goethének hiszik magukat, és felháborodnak, hogy meri kijavítani valaki a kisiskolás szövegüket. Volt, aki kikérte magának, hogy a "mond" felszólító módjának végére 2 d-t raktam.
2020. szept. 22. 12:22
 19/33 A kérdező kommentje:
Jó, egy dolog van, amiért hálás vagyok neked kedves Hasonlatok Mestere! Biztos, hogy soha még csak véletlenül sem fogok többet felnézni erre az oldalra. Még gyenge pillanataimban sem fogom megpróbálni, mert szeretem ahogy írok, sőt! Néha ez az egyetlen amit szeretek magamban...És vigyázni akarok rá, meg a mostani felfogásomra, hogy ne ébredjek egy nap azzal a felismeréssel, hogy úgy látom a világot mint te. De annyit itt hagynék nektek: a tizenöt éves testvérem tik-tokozik, Netflix filmeken nő fel, és mégis imád olvasni. Sok hozzá hasonló fiatalt látok, akik egyre többen szeretnek olvasni, könyvmolyokat, akik éhezik az izgalmas, vicces történeteket, és úgy érzik azokból nincs elég. Ezúton kérlek kedves idetévedő, művészlelkű emberke, aki talán átolvasva ezeket a dolgokat, esetleg arra gondol, hogy felesleges amit csinál... hogy fordulj meg szépen, és nyomd meg azt a nagy piros X gombot, és alkoss amit szeretnél!
2020. szept. 22. 12:25
 20/33 anonim ***** válasza:
33%
Önszeretet, önkritika nélkül. Nem önbizalom.
2020. szept. 22. 12:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!