El akarok kezdeni konyveket olvasni, mit ajanlanatok elsonek?
Nem mert valami proli volnék, csak eddig nem birtam ra magam, valahogy a sorozatok jobban lekotottek.
Szoval valami olyasmi konyvet tudnatok ajanlani ami kellokepp edekes, sot nehez letenni? Valami izgalmas tortenetet, ami jo lenne elso rendes olvasmanynak.
Amiket a 2-es ajánlott, csak olyanoknak valók, akik már régóta olvasó emberek. Én sajnos, a 100 év magányt már többször elkezdtem, de sosem tudtam befejezni.
Én - ha lány vagy - az Üvöltő szeleket ajánlanám Emily Brontétől, vagy a másik Brontétől A Jane Eyre-t,a Bronte-lányokról itt olvashatsz.Mindegyik írt egy-egy regényt. Csak egyet írtak, de azokkal rögtön világhírűek lettek. Vagy olvasd el Fábián Jankától az Emma szerelmét, ő mai írónő, de olyan jó a regénye, akár az Üvöltő szelek. Vagy olvasd el Maupassant-tól a Szépfiút. Persze ezt csak akkor, ha már kiforrott egyéniséged van, hogy ne befolyásoljon semmilyen irányba. Nekem a kedvenc könyvem egyébként Dosztojevszkijtől a Fehér éjszakák. Vagy megint Moupassant-tól Egy asszony élete. --- De ha fiú vagy, akkor Jack Londontól ajánlanám A vadon szavát. Vagy ugyancsak tőle Az éneklő kutyát v. A beszélő kutyát. De küldhetek neked magánban egy hosszabb listát is jó könyvekről.
Amikor ezt olvasod, én már nem leszek
tartalma: Daelyn az iskolai kegyetlenkedések céltáblája, tele van lelki sérülésekkel, komplexusokkal. Egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt nem tud beszélni, a némaság magánya veszi körül. Szeretne elmenekülni az iskolától, a szüleitől, az életétől Korábbi öngyilkossági kísérletei kudarcot vallottak, de miután rátalál egy honlapra, amely öngyilkosságot tervezők számára készült, már tudja: ezúttal sikerrel jár majd. 23 napja marad, hogy esetleg változtasson a döntésén. És rögtön az első napon találkozik valakivel: egy különös fiúval, aki barátkozni szeretne vele, aki segíteni akar rajta. Megkezdődik a visszaszámlálás.
Gárdonyi Géza Egri Csillagok. Az egri vár ostromáról szól a regény. Izgalmas ifjúsági regény. Az író Bornemissza Gergelynek állít örök emléket, aki regény főhőse szegény paraszti sorból kerül Török Bálint udvarába apródnak. Majd az egri vár ostromában Dobó István várkapitány mellett feltalálóként készít egy "tűzokádó kereket", amit az ostromló törökök közé engednek, ezzel a törököket megtizedeli.
Jó olvasást kívánok hozzá!
Rick Riordan : Villántolvaj (ez sorozat ez az első része nekem nagyon bejött, könnyed kis olvasmány a vastagság ne ilyesszen meg 353 oldalas, a többi oldal csak kis mavyarázatok vannak benne istenekről)
Jennifer Donelly: Stepsister, egy sötét mese (ez a Hamupipőke újradolhozása de nagyon jó és nagyon jó a mondanivalója. Hamupipőke mostoha nővéréről szól. A fülszövegben ami van írva nem teljesen arról szól, hanem sokkal jobb)
Lucy Strange : A fülemüle erdő titka (Nah rz a könyv fantasztikus. Nagyon jó és olyan lett a végkifejlett amire gondolni nem mertem volna, sőt így a legelején mikor olvastam sőt még a közepén sem.
A Harry Potter-emet mindenképp ajánlom
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!