Miről szólnak a marveles könyvek? Egyeznek a
képregényekkel, a filmekkel vagy megint egy teljesen más
cselekmény a karakterekkel?
Könyvek alatt a képregényeket érted? Amúgy vannak megeggyező jelenetek. A filmek nagyrészt a képregények alapján készülnek. De a képregényekből több van, így nyílván több történetük van a karaktereknek
2020. aug. 7. 14:38
Több van, a legújabbak asszem MCU világában játszódnak, de nem részei azok történetvonalának. A pontos válaszhoz konkrét könyvcímek kellenének, ill. el is kellene olvasni.
2020. aug. 7. 17:41
#1 vagyok.
Óóó én csak most fogtam fel a kérdést. Teljesen arra gondoltam, hogy a képregényeg és a film közötti párhuzamról kérdezel, el olvastam. Nem arra válaszoltam amit kérdeztél. Sajnálom! Amúgy osztom a #2 véleményét. Ahhoz tudni kell konkrétumokat, hogy tudjuk pontosan melyikre vagy kíváncsi.
2020. aug. 7. 17:56
4/10 A kérdező kommentje:
Vannak külön könyvek is a képregényeken kívül. Pl. az öcsém most olvas egy ilyet, aminek az a címe, hogy Polgárháború, de egy-két részlettől eltekintve nem ugyanaz a cselekmény szerepel benne, mint a filmben. Meg láttam pár másik könyvet könyvesboltban, pl. Bosszúállók: Mindenki uralni akarja a világot, Fekete Párduc: Ki a Fekete Párduc. Ezeknek a hátoldalán az is volt írva, hogy a sorozat 12. vagy 4. része. Arra lennék kíváncsi, hogy ezek a könyvek ugyanarról szólnak esetleg, mint a képregények,vagy nem kapcsolódik se a filmekhez, se a könyvekhez és egy harmadik teljesen más cselekmény a karakterekkel?
Huu, hát ezeket nem igazán ismerem, de ahogy utána néztem, ezek regények. Arra tippelek, hogy több köze van a képregényekhez mint a filmekhez, csak ez egy regény. Lehet hülyeseget mondtam most! De amúgy most megnéztem mik is ezek, és tervezek beszererezni egy pár ilyet.
#1 vagyok
2020. aug. 10. 13:31
Nincs filmes borítójuk, így szerintem képregényesek. Angolul most gyorsan beleolvastam a Bosszúállósba, Disney lógó nincs rajta, csak Marvel.
2020. aug. 10. 14:29
Rákerestem, a Polgárháború a képregény szöveges változata.
2020. aug. 10. 14:38
8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
A Szukitsnál megjelenő, magyar nyelvű Marvel-regénysorozatban alapvetően korábbi (általában klasszikus) képregények regényváltozatai jelennek meg. Ezeknek a története 99%-ban megegyezik az eredeti történettel, pár apróságban szokott csak eltérés lenni.
2021. márc. 13. 00:28
A polgárhábrú könyv (nem olvastam, de mesélték) -
Szóval, alap story hasonló de mégsem ugyan az. Ha jól tudom megjelennek benne olyan karakterek akik még az mcu ban se tüntek fel. Például megtorló (van erről a karakterről netflixes sori amúgy)
Meg úgy tudom h itt nem is a sokoviai egyezményen alapszik a story.
Remélem tudtam segíteni
2021. márc. 26. 22:37
Kapcsolódó kérdések: