Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Élvezhető ez az írásmód,...

Élvezhető ez az írásmód, illetve maga a történet?

Figyelt kérdés

Dühösen sétáltam felalá a L'Atelier de Joël Robuchon nevezetű étterem előtt.

- Mikor érnek már ide? - kérdeztem türelmetlenül legjobb barátnőmtől, aki unottan fordult felém. Vállára omladozó aranybarna haját hátradobta, majd végig símitott csillogó zöld ruháján, ezzel eltüntetve a nemlétező gyűrődéseket.

- Még csak negyedórája késnek - a szavakat úgy ejtette ki halvány rózsaszínre festett ajkain, mintha a legtermészetesebbek lennének. Pedig nem voltak azok. - Ez még teljesen benne van az etiketben - tette hozzá egy halvány mosollyal. - Nekem úgy tanították, hogy az illem a pontosságot is megköveteli - szemeimet résnyire húztam és dühösen kezdtem méregetni a New York utcáit beterítő tömeget. Hallottam, ahogy Vanessa felsóhajt.

- Biztosra veszem, hogy hamarosan megérkeznek - úgy néz ki, hogy a türelme egy másodpercre sem hagyott alább.

- Jó estét hölgyeim - egy mély bohókás hang ütötte meg füleimet.

- Reméljük nem várakoztattuk meg önöket - vette át a szót egy reszelős hangú férfi.

- Mi is csak most jött.... - válaszolta volna Nessa, azonban beléfolytottam a szót. Tengelyem körül megpördültem és mérgesen néztem a két öltönyös jövevényre.

- Ami azt illeti, de. Nagyon is megvárattak - mondtam dühösen. Tekintetemet csuklójukra helyezett óráikra vezettem. - Ahogy látom van órájuk - húztam össze a szememet. - Tán nem jár pontosan?

2020. aug. 2. 11:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem rossz, de nincs semmi különleges benne. Keress egy bétát és sürgősen nézd át a helyesírást
2020. aug. 2. 14:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem tetszik

Wattpadra rakod? Vagy konyv?

Szivesen elolvasnam:D

2020. aug. 2. 15:10
 3/7 A kérdező kommentje:

#1 ennyire rossz a helyesírásom? Pedig próbáltam figyelni rá😅

#2 Wattpadra szereném feltölteni😊

2020. aug. 2. 15:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz rossz, viszont én néhány dolgot kijavítanék.

Pl: A "dühösen" nem kell az elejére, elég leírnod, hogy fel-alá járkál, és tudjuk, hogy ideges, a beszédjéből pedig az is kiderülhet, hogy dühös. Ugyanígy szerintem a "türelmetlenül" sem kell.

A "Vállára omladozó aranybarna haját hátradobta" talán egy kicsit giccses.

Ezt a részt: "- Még csak negyedórája késnek - a szavakat úgy ejtette ki halvány rózsaszínre festett ajkain, mintha a legtermészetesebbek lennének. Pedig nem voltak azok. - Ez még teljesen benne van az etiketben - tette hozzá egy halvány mosollyal."

Én így írnám: – Még csak negyedórája késnek. Ez még teljesen benne van az etikettben. – Szájfényes ajkain mosoly bujkált.

Ez is kicsit furcsa: "Tengelyem körül megpördültem"

És ne felejtsd el, hogy párbeszédben ne kötőjelet (-), hanem gondolatjelet (–) írj! Mondjuk itt nem nagyon lehet megkülönböztetni a kettőt, de azért leírom. Gondolatjelet így tudsz írni: alt + 0150

Egy link, ami jól jöhet még:

[link]

A többi cikk is nagyon érdekes lehet mindenki számára!

Egyébként a fogalmazásod szép, csak vigyázz, nehogy túlzásba vidd a szépséget! Csak így tovább!

2020. aug. 2. 16:11
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Igyekszem megfogadni őket😊

2020. aug. 2. 16:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem rossz, nem rossz. Az egyetlen dolog ami nagyon zavar, az a "Vállára omladozó aranybarna haját hátradobta". Fura, túl sok.

Illetve a negyedik válaszoló által leírtakkal is egyetértek.

De amúgy a fogalmazásod nem rossz. Most az, hogy maga a történet élvezhető-e, azt szerintem nem annyira lehet megmondani, mert csak egy kevéske részletet olvashattunk belőle.

De szerintem hajrá, jó lesz ez! :)

Ha Wattpadon publikálnád valamikor, akkor elküldhetnéd nekem privátban, érdekel mi sül ki belőle. :)

2020. aug. 2. 16:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, amint kirakom elküldöm a linket😊

2020. aug. 2. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!