Titeket befolyásol az olvasásban a betűtípus? Van, hogy egyszerűen élvezhetőbbé vagy rosszabbá teszi magát a történetet?
Egyértelmű, interneten szeretem a klasszikus betűtípust, de pl a giccses kézírás, vagy a mintásat nem szeretem.
Chrome segítségével már be lehet tenni weblapra is bármilyen betűtípust és láttam pár olyan oldalt, ami érdekes votl de nem olvastam el ezért.
Minden szem számára a talpas betűtípusok a legkedvezőbbek. Vezetik a tekintetet, könnyebbé és gyorsabbá teszik az olvasást.
Engem nem különösebben befolyásol, van hogy csak azt veszem észre, hogy valami furcsa ebben a könyvben. A túl nagy térköz sokkal zavaróbb számomra.
Nekem személy szerint van az a hülyeségem, hogy jobban szeretek adott (talpatlan) betűtípussal olvasni hosszabb szövegeket. Ilyen a Calibri.
Talpas betűtípusok örök klasszikusa a Times New Roman. Ez és ehhez közeli betűtípusok gyakran visszaköszönnek könyvekben, nem véletlen. Kényelmes olvasni, mint ahogy a #2 is írta. Összességében, nem befolyásol jelentősen - olyannyira nem, hogy sosem figyeltem erre a kérdésre fel korábban.
Nyomtatott könyveknél, ahol nem válogathatom meg az olvasott szöveg betűtípusát, kicsi a jelentősége. A tipikus kézírásos betűtípusokat nem szeretem, pl. mikor a könyvben kiemelnek egy levélrészletet ilyennel. Hosszabb szakaszokon át irritáló, lassítja az olvasást, nagyon mesterséges, erőltetett.
A szintén előző válaszadó által említett nagy sorköznél engem sokkal jobban zavar, ha túl kicsi, és összefolynak a sorok miatta.
Saját írásaimban sok apró hülyeséget be szoktam állítgatni a szövegszerkesztőben, ami kényelmesebbé teszi az írás/visszaolvasás élményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!