Szerintetek melyek azok a könyvek, amiket legalább egyszer el kellene olvasni az életben?
Orwell-1984
Huxley-Szèp új világ
Kesey-Száll a kakukk fèszkère
Keourac-Úton
Ellis-Amerikai psycho
Burroughs-Meztelen ebèd
Szerintem ez változó, elvégre ami nekem meghatározó volt 10-20 éve, az lehet másnak más világban már nem lesz az.
Kötelező olvasmányok helyett én kritikus gondolkozást ajánlanék, és személyre szabott olvasmányokat.
Azokat a könyveket érdemes, amik felkeltik a figyelmed.
Tudom közhely, de az élet rövid és nincs értelme olyasmire pazarolni, amit szenvedve olvasol.
Plusz amihez most nincs kedved, arra még lehet kedvet kapsz mondjuk harminc év múlva. Tehát rohanni sem kell sehova.
Az elsővel én is egyezem. Egyébként ezek a könyvek pont azért is jók - és fontosak -, mert a társadalmat boncolgatja, mely tükörként bemutatja a valóságot, így tudatja, hogy az emberek lehet nen pont azok, akiknek gondoljuk. Sok felszínesség és gonoszság bújik meg bennük.
Legtöbben meg azt fogják ajánlani, ami nekik tetszik, de ezt szerintem objektívan kell nézni, nem szubjektívan.
A világirodalom legkiemelkedőbb alkotásai: Iliász, Odüsszeia, Isteni Színjáték, Shakespeare drámái, Faust.
És a legfontosabb bölcseletei művek, bár azok túlontúl érthetetlenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!