Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Végigolvassam nyáron mind a...

Végigolvassam nyáron mind a kb 17 kötelező olvasmányt, ami kelleni fog a következő tanévben?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy az emelt magyart vettem fel faktnak suliba és a tanár már elküldte a jövő évi kötelező olvasmány listát. És hát elég hosszú szóval talán neki kéne kezdenem valamilyen szinten, hogy ne tanév közben szivassam magam ezzel. Viszont mielőtt megkaptuk a listát elhatároztam, hogy tök sokat fogok olvasni a nyáron, már volt erre egy saját kis listám, de végülis nem baj, mert itt-ott van a kettő között átfedés...

A kérdés viszont az, hogy olvassam végig az összes kötelezőt nyáron, vagy csak kezdjem el, jutok ameddig jutok, majd befejezem tanév közben? Mivel önszántamból választottam, hogy erre a faktra jelentkezek nem szeretnék netes olvasónaplókkal élni, és ha ez lenne a terv sem hiszem, hogy jó ötlet lenne, mivel tök más tanárunk lesz, mint eddig és nem hagyatkoznék arra, hogy reménykedek benne, hogy dogákban nem valami apró részletre kérdez.

Szerintetek elolvassam még nyáron az összes kötelezőt, vagy csak kezdjem el? Ti mit csináltok a helyemben?

2020. júl. 2. 09:00
A kérdező szavazást indított:
Olvasd el az összeset
Csak kezd el
Egyéb
21 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Őszintén, én is faktos voltam több tárgyból (köztük magyar) és annyi kötelező volt pluszba fakton, hogy ha akartam volna se olvastam volna mindet.

Ez a nyári olvasás jó ötlet, viszont 2x felejted el addig a könyv tartalmát, én mindig évközben olvastam.

2020. júl. 2. 09:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is attól tartok, hogy felejtek. Mert az egy dolog, hogy arra a kötelező olvasmányra is emlékszem részletesen, ami ötödikes volt, de nagyon apró részletet nem feltétlenül tudnék felidézni. Plusz ha valaminek bonyolultabb a nyelvezete, akkor több időt kell ráfordítanom, de ez évközben nem fér bele annyira, ha még nyáron olvasom, és pont év vége felé jön elő akkor ki tudja addig mennyi esik ki belőle 😅
2020. júl. 2. 09:17
 3/7 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem is csak kezd el, ha jónak látod. Én két éve emelteztem magyarból, nálunk egy darab kötelező olvasmány se volt, így nem is olvastam el egyet sem. Nekünk megadta a tanárunk már az első faktos órák egyikén a várható tételsort, mindvégig arra készültünk hogy az abban szereplő dolgokat próbáljuk meg megtanulni. Ennyi elég volt nekem a 4-es szinthez érettségin.
2020. júl. 2. 09:47
 4/7 anonim válasza:
50%
Miskolci gimibe vettek fel?
2020. júl. 2. 10:54
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, ez volt a harmadik évem egy Szolnok megyi suliban, már csak két tanévem van hátra a szeptemberben kezdődővel együtt 😅
2020. júl. 2. 11:46
 6/7 anonim ***** válasza:
63%

"nem hagyatkoznék arra, hogy reménykedek benne, hogy dogákban nem valami apró részletre kérdez."

Ezért értelmetlenek a kötelezők, a tanár is apró, jelentéktelen dolgokra kérdez rá (milyen színű volt a függöny?), ami meg számítana, hogy a sztori miről szól, hogy meséli el stb., azt meg lediktálja. Mindig is tetszett, amikor külföldi irodalomórás rész van filmekben és sorozatokban, ahol kibeszélik, hogy kinek mi a véleménye az adott fejezetről, hogy a szereplők miért tehették azt, amit.. Sajnos nálunk már oviban kinevelik a gondolkodást és a véleményt a gyerekekből.

2020. júl. 2. 13:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kezdj bele minél előbb. Tizenhét könyv elég sok, még egy könvyvmolynak is. Ráadásul, mire odáig juttok, legalább tudni fogod, miről van szó. És igen, kevésbé fogod magad szivatni év közben, amikor úgyis sokat kell majd tanulnod.
2020. júl. 5. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!