Végigolvassam nyáron mind a kb 17 kötelező olvasmányt, ami kelleni fog a következő tanévben?
Az a helyzet, hogy az emelt magyart vettem fel faktnak suliba és a tanár már elküldte a jövő évi kötelező olvasmány listát. És hát elég hosszú szóval talán neki kéne kezdenem valamilyen szinten, hogy ne tanév közben szivassam magam ezzel. Viszont mielőtt megkaptuk a listát elhatároztam, hogy tök sokat fogok olvasni a nyáron, már volt erre egy saját kis listám, de végülis nem baj, mert itt-ott van a kettő között átfedés...
A kérdés viszont az, hogy olvassam végig az összes kötelezőt nyáron, vagy csak kezdjem el, jutok ameddig jutok, majd befejezem tanév közben? Mivel önszántamból választottam, hogy erre a faktra jelentkezek nem szeretnék netes olvasónaplókkal élni, és ha ez lenne a terv sem hiszem, hogy jó ötlet lenne, mivel tök más tanárunk lesz, mint eddig és nem hagyatkoznék arra, hogy reménykedek benne, hogy dogákban nem valami apró részletre kérdez.
Szerintetek elolvassam még nyáron az összes kötelezőt, vagy csak kezdjem el? Ti mit csináltok a helyemben?
Őszintén, én is faktos voltam több tárgyból (köztük magyar) és annyi kötelező volt pluszba fakton, hogy ha akartam volna se olvastam volna mindet.
Ez a nyári olvasás jó ötlet, viszont 2x felejted el addig a könyv tartalmát, én mindig évközben olvastam.
"nem hagyatkoznék arra, hogy reménykedek benne, hogy dogákban nem valami apró részletre kérdez."
Ezért értelmetlenek a kötelezők, a tanár is apró, jelentéktelen dolgokra kérdez rá (milyen színű volt a függöny?), ami meg számítana, hogy a sztori miről szól, hogy meséli el stb., azt meg lediktálja. Mindig is tetszett, amikor külföldi irodalomórás rész van filmekben és sorozatokban, ahol kibeszélik, hogy kinek mi a véleménye az adott fejezetről, hogy a szereplők miért tehették azt, amit.. Sajnos nálunk már oviban kinevelik a gondolkodást és a véleményt a gyerekekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!