Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit találtok a legnehezebbnek...

Mit találtok a legnehezebbnek a könyvírásban?

Figyelt kérdés

2020. jún. 23. 17:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
59%
A papírt.
2020. jún. 23. 17:21
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A cselekménytervezést, hogy logikus is és jó is legyen, hogy minden apró részletet jól ki tudjak fejteni.
2020. jún. 23. 19:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem inkább a karakterekkel van bajom, mert nagyon nehéz életszerűeket írni.
2020. jún. 23. 20:20
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Karakterek. Mármint sok karakternél nincs problémám, mert viszonylag egyszerűen megy. Meg ugye a karakterekkel mindig szoktam ilyen "interjút" csinálni, meg mindenféle kérdésekre válaszolni, hogy na, hogy ugye rendesen kidolgozzam a karaktereket, a hátterüket, hogy én is jól megismerjem őket hogy életszerűek legyenek. Viszont van néhány olyan karakter, akiket bárhogy is próbálok létrehozni, egyszerűen úgy érzem, hogy mégse jó, mégsem az igazi. Szóval igen, a karakterekkel sokat szoktam szenvedni.
2020. jún. 23. 20:30
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Én fantasyt írok és a világ kidolgozását tartom a legnehezebbnek. A karakterek kidolgozása, leírása és a cselekmény leírás megy, de személy szerint én sokszor az adott helynek a leírását felejtem el, és utólag kell javítanom. Mert ugye én a fejemben elképzelem és részletesen kidolgozom, de az mindig kimegy a fejemből, hogy ha más is elolvassa, akkor neki nem lesz egyértelmű, hogy mi hogy néz ki.
2020. jún. 23. 21:04
 6/13 anonim ***** válasza:
95%
A részletek. Novellában már úgy ahogymegy, de egyébként nem tudok hosszan részletezni dolgokat. Na meg mindig gagyinak és unalmasnak érzem a saját történeteim. Egyszerűen nem tudom úgy visszaolvasni magamnak, hogy ne tűnjön halál kiszámíthatónak, már csak azért is mert a saját stílusom ismerem, tudom mi fog történni, így untat. Na meg ott vannak a karakterek. Kidolgozom, aztán soha nem tudom normálisan történetbe illeszteni. Plusz a mellék szálak. Sokszor rosszul használom őket, átveszi a lényeg helyét, ellentmondásos dolgokat okoz..
2020. jún. 24. 00:09
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a koherens történet. Mindig elindítok egyszerre tíz mellékszálat, aztán már én se tudom hol áll a fejem. Ha megpróbálom kihúzni az egyiket, akkor rájövök, hogy az összefügg egy másikkal, és így az egésznek nincs értelme. A másik probléma, hogy messze túl sokat időzök a mellékszereplőkkel. (Ehhez a problémához hozzájárul az is, hogy a tíz mellékszál miatt azt se tudom, ki a főszereplő.) Még szerencse, hogy csak magamnak írok. :)
2020. jún. 24. 00:23
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#7 Pedig jó történeteket lehet abból kihozni, ha egyszerre sok mellékszál van :) Olvastam már olyan könyvet, ahol az író (bár nem egyszerre, hanem egymás után) elindított vagy 6-7 mellékszálat, és a végére kiderült, hogy mindegyik összefügg mindegyikkel, az egészet összefűzte egy hatalmas szállá, és nagyon epic regény született belőle :o
2020. jún. 24. 10:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a karakterek. Ha megvannak rendesen írva, élőek, akkor nem lehet probléma a cselekmény vezetése: feldobom a már kitálalt problémát, konfliktust, és ha valóban jók a karakterek, adja magát a szituáció, megoldás. Ha valakinek nem megy a cselekmény összeállítása, a hibát inkább a karakterekben kell keresni.
2020. jún. 24. 10:17
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elképzelt jeleneteket, fordulópontokat sorrendbe helyezni, és a karaktereknek nevet adni.
2020. jún. 24. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!